WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Meisjesogen

Wanneer bloeit meisjesogen Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’?

Meisjesogen Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’ is een tot 50 cm hoge, citroengeel bloeiende cultivar die uitzonderlijk lang bloeit: van juni tot oktober. Het zijn prairieplanten die vooral in de late zomer bloeien. Sommige soorten bloeien door tot diep in de herfst.

Wat is de Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’ voor een plant?

Coreopsis verticillata stamt uit het oosten van de VS. Het is een populaire vaste plant die rijkelijk en langdurig bloeit van juni tot september. De margrietbloemen zijn geel. Vanwege het fijne, langwerpige, smalle blad is de plant ook mooi als hij niet bloeit. De planten kunnen vele jaren op dezelfde plaats blijven staan en worden zo’n halve meter hoog. Coreopsis is een mooie en langdurig bloeiende plant en bovendien een uitstekende snijbloem. Oorspronkelijk komt hij uit Noord- en Midden-Amerika. De bloemen hebben een margrietvorm en kunnen allerlei kleuren hebben, maar het hart is meestal geel. De hoogtes kunnen variëren van 30 tot wel 100 centimeter. Deze plant wordt soms weleens luizenbloem genoemd omdat hij weleens geteisterd wordt door bladluis, wantsen of meeldauw. Deze ziekten en plagen zijn goed te behandelen en komen gelukkig niet vaak voor en is het een betrouwbare vaste plant.

Wat is de beste grond voor de Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’?

In Amerika groeit de Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’ op de prairies. Vandaar dat ze wind en droogte goed verdragen. Veel voeding is niet nodig. De planten stellen vrijwel geen eisen aan de grond. Die mag alleen niet langdurig nat zijn, vooral ’s winters niet. Een zonnige standplaats heeft de voorkeur, iets schaduw wordt voor lief genomen.

Hoe kan ik Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’ verzorgen?

De planten kunnen het beste in het voorjaar worden opgeschoond. Knip oude scheuten af, maar pas op met de jonge groeischeuten. Tijdens de groei hebben de planten weinig zorg nodig. Hoge planten eventueel steunen. Bij langdurige droogte water geven. Meer informatie over het bewateren van planten is te vinden op de site.

 

Bestel de plant direct.

oz45wyg8s2k3_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Coreopsis 'Moonbeam'

Cult

'Moonbeam'

Familie

meisjesogen

Familie latijns

verticillata

Onderhoud

Verzorging

Om de 2 à 3 jaar opnemen en delen. Evt. water geven.

Snoeien

In voorjaar bijknippen.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

volkomen

Bodem

elke normale tuingrond

Vochtigheid

matig tot normaal

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon, lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

50

Beschrijving

50 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Kleurbeschrijving

citroengeel

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Oktober

Overige

Groenblijvend

bladverliezend