WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Meisjesogen

Wat voor bloemen heeft een meisjesogen?

De meisjesogen Coreopsis verticillata ‘Grandiflora’ heeft iets grotere en wat warmer gele bloemen en hij wordt ook iets hoger, tot 60 centimeter. Coreopsis verticillata stamt uit het oosten van de VS.

Wanneer bloeit meisjesogen Coreopsis verticillata ‘Grandiflora’?

Het is een populaire vaste plant die rijkelijk en langdurig bloeit van juni tot september. De margrietbloemen zijn geel. Vanwege het fijne, langwerpige, smalle blad is de plant ook mooi als hij niet bloeit. De planten kunnen vele jaren op dezelfde plaats blijven staan en worden zo’n halve meter hoog.

Coreopsis is een mooie en langdurig bloeiende plant en bovendien een uitstekende snijbloem. Oorspronkelijk komt hij uit Noord- en Midden-Amerika. Het zijn prairieplanten die vooral in de late zomer bloeien. Sommige soorten bloeien door tot diep in de herfst. De bloemen hebben een margrietvorm en kunnen allerlei kleuren hebben, maar het hart is meestal geel. De hoogtes kunnen variëren van 30 tot wel 100 centimeter.

Wat is de juiste bodem voor Coreopsis verticillata ‘Grandiflora’?

In Amerika groeit de Coreopsis verticillata ‘Grandiflora’ op de prairies. Vandaar dat ze wind en droogte goed verdragen. Veel voeding is niet nodig. De planten stellen vrijwel geen eisen aan de grond. Die mag alleen niet langdurig nat zijn, vooral ’s winters niet. Een zonnige standplaats heeft de voorkeur, iets schaduw wordt voor lief genomen.

Hoe kan ik de Coreopsis verticillata ‘Grandiflora’ verzorgen?

De planten kunnen het beste in het voorjaar worden opgeschoond. Knip oude scheuten af, maar pas op met de jonge groeischeuten. Tijdens de groei hebben de planten weinig zorg nodig. Hoge planten eventueel steunen. Bij langdurige droogte water geven. Deze plant wordt soms weleens luizenbloem genoemd omdat hij weleens geteisterd wordt door bladluis, wantsen of meeldauw. Gelukkig komen deze goed te behandelen ziektes niet vaak voor en is het een betrouwbare vaste plant.

 

Bestel de plant direct.

l7059n18igcn_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Coreopsis 'Grandiflora'

Cult

'Grandiflora'

Familie

meisjesogen

Familie latijns

verticillata

Onderhoud

Verzorging

Eventueel water geven en steunen.

Snoeien

In voorjaar bijknippen.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

goed, mits goed gedraineerde gro

Bodem

elke normale tuingrond

Vochtigheid

matig tot normaal

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon, lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

60

Maximaal

60

Beschrijving

60 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Kleurbeschrijving

warmgeel

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Oktober

Overige

Groenblijvend

bladverliezend