WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Loopkamille

De loopkamille Chamaemelum nobile ‘Treneague’ is een lage cultivar van de Roomse kamille die niet bloeit. Vroeger werd hij al in perken geplant. Als men er overheen liep snoof men de heerlijke geur op. Kamille komt van de Griekse woorden chamai (lage) en melum (appel) en betekent iets al laaggroeiende appel. Deze naam dankt ze aan de geur van de bloemen en bladeren die wat weg heeft van de geur van appel.

Wat was de functie van Chamaemelum nobile?

Het zijn overbekende planten waarmee al in vroegere eeuwen werd geëxperimenteerd als medicijn. In elk geval zou een kopje kamillethee rustgevend zijn en de darmen kalmeren. Voor hetzelfde effect kan ook een handvol bloemen in het badwater worden gedaan. Doe er niet al te veel in, tenzij je ook je haar wenst te blonderen.

Wordt ‘Treneague’ ook wel beschouwd als onkruid?

Roomse kamille komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en treffen we ook verwilderd in onze natuur aan. Het wordt hier ook wel beschouwd als onkruid. Roomse kamille lijkt erg op de gewone kamille, maar is bitterder van smaak. Met zijn uitlopers zorgt hij voor een prima bodembedekking waardoor onkruid weinig kans heeft. De bladeren zijn wel een beetje varenachtig. Gedurende een groot deel van de zomer en herfst staat hij in bloei met de typische witgele bloempjes.

Wat is een goede standplaats voor Roomse kamille?

Roomse kamille staat het liefst in de zon op een niet te natte plaats. De roomse kamille heeft geen onderhoud nodig. Naast de loopkamille zijn er meerdere soorten kamille. Kijk voor meer informatie eens in de plantenindex.

 

Bestel de plant direct.

ao35sry89bbc_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijns

Chamaemelum 'Treneague'

Cult

'Treneague'

Familie

roomse kamille

Familie latijns

nobile

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Geen snoei.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

goed

Bodem

voorkeur lichte zandgrond

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Maximaal

10

Beschrijving

maximaal 10 centimeter

Kleuren

Kleurbeschrijving

nvt

Bloeitijd

Begin

Januari

Eind

Januari

Overige

Groenblijvend

wintergroen