WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lijsterbesspirea

Sorbaria sorbifolia of lijsterbesspirea is lid van dezelfde familie als Spiraea, maar wordt bij sommige soorten veel groter (tot wel 6 meter hoog).

Hoe hoog wordt de Sorbaria sorbifolia?

De soort Sorbaria sorbifolia blijft relatief klein (tot 2 meter hoog en breed) en bloeit wit in juni-juli. Opvallend is de bruine bast van de takken. De deelblaadjes zijn enigszins spits lancetvormig, de bloemtrossen zijn meestal vertakt.

Wat zijn eigenschappen van de Sorbaria?

Sorbaria vormt samengestelde bladeren die lijken op het blad van de lijsterbes. De plant vormt in de zomer (juni-juli) aan de einden van de rechtopstaande takken lange trossen roomwitte bloemen. Deze trossen kunnen wel 25 centimeter lang worden. Na de bloei heeft deze struik ook nog een mooie herfstkleur.

Waar komt de Sorbaria sorbifolia vandaan?

Oorspronkelijk komt de lijsterbesspirea uit Azië. In ons land zien we hem terug in grotere tuinen en parken, waar hij kan dienen om inkijk weg te nemen. Ook vogels vinden dit een aangename struik om zich in te verschuilen.

Sorbaria sorbifolia onderhouden

De planten staan het liefst in de zon op een matig voedzame, maar voortdurend vochtige grond die wel goed gedraineerd moet zijn. Dus stagnerend water in de winter is funest. De grond moet liefst ook wat kalkhoudend zijn. Desgewenst kunnen uitgebloeide takken tot zo’n 30 centimeter boven de grond worden ingekort. Dan blijft de omvang van de grote soorten beperkt. Eventuele worteluitlopers kun je direct afsteken. Geef in het voorjaar een goede voorraadbemesting. Sorbaria sorbifolia verdraagt ook lichte of wisselende schaduw goed.

 

Bestel de plant direct.

jhf5j3584b9w_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Sorbaria sorbifolia

Familie

lijsterbesspirea

Familie latijns

sorbifolia

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoei kan, maar hoeft niet.

Bemesting

In het voorjaar een goede basisbemesting geven.

Winterhard

goed

Bodem

liefst iets kalkrijke grond

Vochtigheid

vrij groot

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon en halfschaduw

Hoogte

Minimaal

200

Maximaal

200

Beschrijving

2 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

roomwit

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Juli

Overige

Groenblijvend

bladverliezend