WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Liatris Kobold

Wanneer bloeit Liatris spicata ‘Kobold’?

Liatris spicata ‘Kobold’ heeft een korte brede aar en is slechts 40 tot 50 centimeter lang. Opmerkelijk is dat deze van boven naar onder bloeit en niet zoals gebruikelijk van onder naar boven. Als de hele bloeiaar is gevormd in juli en augustus, dan gaan eerst de bovenste bloempjes bloeien, daarna die eronder enz. Deze vaste planten verdienen het om wat meer aangeplant te worden: ze trekken zowel bijen als vlinders aan.

Hoe groot wordt Liatris spicata ‘Kobold’?

Liatris heeft zijn oorsprong in het oostelijk prairiegebied in Noord-Amerika. Sommige soorten worden bijna 1,5 meter hoog, andere halen net 50 centimeter. De meeste bloeien met paarse, violette, roze of witte tinten. De bloemhoofdjes staan dicht op elkaar en vormen met elkaar een lange aar. Mooi in een groep, maar als zijn natuurlijke leefomgeving meer benaderd wordt en de plant tussen verschillende siergrassen staat, komt hij ook goed tot zijn recht.

Hoe kan ik Liatris spicata ‘Kobold’ verzorgen?

Een zonnige standplaats is noodzakelijk voor de Liatris spicata ‘Kobold’, maar aan de grond worden eigenlijk geen eisen gesteld. Probeer in de winterperiode wel wateroverlast te voorkomen omdat de wortels daardoor kunnen gaan rotten. In het voorjaar kun je organische mest geven waaruit de voedingsstoffen slechts langzaam vrij komen. Verder heeft Liatris weinig verzorging nodig. Na de bloei kun je de bloemen verwijderen. Het scheuren van de plant kan het beste in de winter gedaan worden.

 

Bestel de plant direct.

vwm5gq78u41b_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Liatris 'Kobold'

Cult

'Kobold'

Familie

Liatris

Familie latijns

spicata

Onderhoud

Verzorging

Geen bijzondere zorg nodig.

Snoeien

In het voorjaar opschonen.

Bemesting

Na het opschonen een organische basisbemesting geven.

Winterhard

volkomen

Bodem

iedere goed doorlatende tuingron

Vochtigheid

normaal tot matig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Maximaal

80

Beschrijving

tot 80 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Lila

Kleurbeschrijving

lila

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend