WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Langbladige ereprijs

Wat voor een bloemen heeft de Veronica longifolia ‘Blauriesin’?

De langbladige ereprijs Veronica longifolia ‘Blauriesin’ geeft blauwe bloemen. De talloze blauwe bloemen staan in haarvormige trossen bij elkaar. Bloei in (juni)-juli-augustus.Veronica longifolia komt uit Europa, Azië. Het is een heel goede borderplanten, hoewel wat opdringerig voor buurplanten.

Hoe hoog wordt de Veronica longifolia ‘Blauriesin’?

Het is een opgaande vaste plant, in het wild meestal 50 à 100 cm hoog, een en ander afhankelijk van concurrentie van andere planten. De vrij stevige stengels zijn kort behaard.

Wat voor een bladeren heeft de Veronica longifolia ‘Blauriesin’?

De lancetvormige bladeren zijn lang en vaak in kransen geplaatst. De bladranden zijn enkel- of dubbelgezaagd, de voet is hartvormig afgeknot.

Soorten Veronica

Wie ’s zomers in een Europees hooggebergte loopt, komt absoluut schitterend blauw bloeiend ereprijs tegen, maar sommige soorten groeien ook gewoon als laag onkruid in onze tuinen (Veronica chamaedrys). Er zijn minstens 300 eenjarige en meerjarige ereprijzen die heel verschillend kunnen zijn. De meeste bloeien blauw, lila, witachtig, roze of zelfs paars. Enkele, zoals de beekpunge (Veronica beccabunga) worden al sinds mensenheugenis medicinaal gebruikt, van andere is daar niets over bekend. De namen Veronica (Romeinse godin van de overwinning) en ereprijs werden al vermeld door de beroemde Dodonaeus. Het is een plant die ‘Eer ende Prijs oft Lof verdient’. Maar dat kwam eigenlijk door het feit dat de winnaar van een middeleeuws toernooi wel met een krans van ereprijs werd geëerd. Ereprijs is altijd herkenbaar aan de twee lange meeldraden die uit de bloemen steken.

Algemeen onderhoud Veronica longifolia ‘Blauriesin’

Van nature groeit ereprijs op vochtige plaatsen. Dus ook in tuinen is een vochthoudende en voedselrijke grond gewenst. De plant staat graag zonnig. Zorg dat buurplanten voldoende ruimte houden.

Meer artikelen lezen over tuinieren? Dit kan op onze site. Daarnaast kan je via onze tuinblog op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws.

 

Bestel de plant direct.

6gz5s74816qr_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Veronica 'Blauriesin'

Cult

'Blauriesin'

Familie

langbladige ereprijs

Familie latijns

longifolia

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

In het voorjaar opschonen

Bemesting

Goede basisbemesting in het voorjaar

Winterhard

zeer goed

Bodem

vochthoudende voedzame tuingrond

Vochtigheid

vrij groot

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

75

Maximaal

75

Beschrijving

75 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Blauw

Kleurbeschrijving

blauw

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend