WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Meisjesogen

Hoe groot wordt Coreopsis lanceolata ‘Baby Gold’

Meisjesogen Coreopsis lanceolataBaby Gold‘ blijft wat lager dan andere soorten (slechts 40 cm) en is goudgeel van kleur.

Coreopsis lanceolata komt uit Centraal- en Noord-Amerika en is een van de hogere soorten van rond de vijfenzeventig centimeter. Het is een waardevolle borderplant. Vanaf juni krijgt lancetbladige meisjesogen gele bloemen en bloeit dan lang door. De bloemen staan op lange stelen, zodat ze mooi boven het blad uitkomen. De moeilijke naam dankt deze soort aan de lancetvormig blaadjes die vooral aan de basis van de plant aanwezig zijn.

Wanneer bloeit de meisjesogen?

Coreopsis is een mooie en langdurig bloeiende plant en bovendien een uitstekende snijbloem. Oorspronkelijk komt hij uit Noord- en Midden-Amerika. Het zijn prairieplanten die vooral in de late zomer bloeien. Sommige soorten bloeien door tot diep in de herfst. De bloemen hebben een margrietvorm en kunnen allerlei kleuren hebben, maar het hart is meestal geel. De hoogtes kunnen variëren van 30 tot wel 100 centimeter. Deze plant wordt ook wel luizenbloem genoemd omdat hij weleens geteisterd wordt door bladluis, wantsen of meeldauw. Gelukkig komen deze goed te behandelen ziektes niet vaak voor en is het een betrouwbare vaste plant.

Wat is de juiste bodem voor meisjesogen?

In Amerika groeien deze planten op de prairies. Vandaar dat ze wind en droogte goed verdragen. Veel voeding is niet nodig. De planten stellen vrijwel geen eisen aan de grond. Die mag alleen niet langdurig nat zijn, vooral ’s winters niet. Een zonnige standplaats heeft de voorkeur, iets schaduw wordt voor lief genomen.

Wanneer kan ik meisjesogen snoeien?

De planten kunnen het beste in het voorjaar worden opgeschoond. Knip oude scheuten af, maar pas op met de jonge groeischeuten. Tijdens de groei hebben de planten weinig zorg nodig. Hoge planten eventueel steunen. Bij langdurige droogte water geven.

Meer informatie over de verschillende soorten meisjesogen is te vinden in de plantenindex.

 

Bestel de plant direct.

0tx5jh78h1fo_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Coreopsis 'Baby Gold'

Cult

'Baby Gold'

Familie

meisjesogen

Familie latijns

lanceolata

Onderhoud

Verzorging

Om de 2 à 3 jaar opnemen en delen. Evt. water geven.

Snoeien

In voorjaar bijknippen.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

goed

Bodem

gewone, niet te voedselrijke tui

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

40

Maximaal

40

Beschrijving

40 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Kleurbeschrijving

geel

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend