WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Klokjesbloem

Hoe groot kan de Campanula worden?

De klokjesbloem Campanula lactiflora komt uit West-Azië. Dit is een vrij hoog groeiende klokjessoort tot wel twee meter. De bloemen bevinden zich in dichte pluimen en zijn in het wild melkwit (lactiflora). Gekweekt zijn ze meestal lichtblauw. De bloemen zijn klokvormig, waarbij de kroon tot op de helft of nog iets meer is gespleten. De slippen zijn duidelijk naar buiten gebogen. Tezamen vormt dit een van de mooiste klokjes van het geslacht Campanula. De bloei begint eind juni en gaat lang door.

Klokjesbloem als bodembedekker

Campanula: een plantje uit de bergen in de tuin. Dit plantje groeit in Europese berggebieden en is dan ook heel leuk om in rotstuinen te zetten. Klokjes zijn heel geschikt voor hanging baskets en om de bodem mee te bedekken. Zoals de naam doet vermoeden lijken de bloemen op klokjes, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld stervormige bloemen hebben. De lengte van Campanula loopt zeer uiteen. Er zijn soorten van amper tien centimeter hoog en planten van bijna twee meter.

Hoe kan ik Campanula verzorgen?

Het overgrote deel van de soorten is heel tevreden met gewone tuingrond en een lekker zonnige standplaats. Ziek zijn ze zelden. Zij hebben wel regelmatig last van slakken. Om de drie tot vier jaar kun je de planten opnemen en scheuren, zodat ze (veel) langer meegaan. Doe dit in het voorjaar.

s595g398iple_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Campanula lactiflora

Familie

klokjesbloem

Familie latijns

lactiflora

Onderhoud

Detail

Het overgrote deel van de soorten is heel tevreden met gewone tuingrond en een lekker zonnige standplaats. Ziek zijn ze zelden. Zij hebben wel regelmatig last van slakken. Om de drie tot vier jaar kun je de planten opnemen en scheuren, zodat ze (veel) langer meegaan. Doe dit in het voorjaar.

Verzorging

Om de 3 à 4 jaar opnemen en scheuren.

Snoeien

Geen snoei.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

volkomen

Bodem

elke normale tuingrond

Vochtigheid

gemiddeld

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

30

Maximaal

175

Beschrijving

30-150-(175) centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

melkwit

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend