KerrieplantHelichrysum italicum

Wat is een kerrieplant?

Niet de gele bloempjes zijn de naamgevers van de kerrieplant, Helichrysum italicum . Wrijf stevig over het blad en je ruikt waarom hij zo heet. De kleur van het blad is opvallend grijs. Dit in combinatie met de gele bloempjes komt weinig voor. Ook de bloempjes zijn vrij apart. Het zijn composieten (zeg maar dat ze lijken op margrietjes) maar de lintblaadjes (de witte blaadjes van de margriet) ontbreken, waardoor alleen het gele hartje overblijft.

Wat is de beste grond voor de kerrieplant?

De bloempjes verschijnen in de zomer en vormen samen mooie tuiltjes. De kerrieplant wordt ongeveer een halve meter hoog. Echter, op voedselrijke grond, groeit hij hoger en verliest hij veel van zijn mooie gedrongen vorm. Daarom is dit meer een plant voor arme grond.

Hoe onderhoud ik mijn kerrieplant?

De kerrieplant staat het beste op een zonnige plaats. Dit is meer een plant voor arme grond. Op voedselrijke grond groeit hij hoger en verliest hij veel van zijn mooie gedrongen vorm. Knip deze plant in het voorjaar terug zodat hij een mooi gedrongen vorm houdt. De kerrieplant is niet helemaal winterhard. Als hij te lijden heeft van vrieswinden, kun je hem beschermen door coniferen- of dennentakken schuin in de grond te steken, zodat de koude noordoostenwind erover heen blaast. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden om planten te beschermen tegen vorst.

Meer weten over het laatste tuinnieuws? Hou dan onze tuininspiratiepagina in de gaten. Hier is meer informatie te vinden over evenementen en ideeën voor in de tuin.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Clarissa (tuinieren.nl) op 13 februari 2015 om 12:28

Beste Emine, helaas hebben wij die niet. Je kunt via ons wel de kerrieplant bestellen en dan zelf de bloemen drogen? Je moet dan alleen wel nog even wachten tot hij in bloei komt, want hij bloeit pas vanaf juli. Waar je gedroogde bloemen kunt kopen zou ik niet weten.

>

emine akcin op 12 februari 2015 om 12:58

Beste,

Ik ben dringend op zoek naar gedroogde kerrieplant bloemen om te mengen ,et rozebottel en linde. Ik heb bijna alle kruidenwinkels gebeld, maar niemand die het heeft. Kunt u mij misschien helpen? U bent mijn laatste hoop!

MVG
Emine Akcin