WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kattenkruid Grog

Wat voor bloemen krijgt Nepeta racemosa ‘Grog’?

Kattenkruid Nepeta racemosa ‘Grog’ heeft mooie blauwpaarse bloemen die ruiken naar citroen. Kenmerkend voor Nepeta racemosa zijn de behaarde bloemen. Het blad is smal en viltig en geurt zeer aangenaam. Het is een mooie borderplant, die wollig over de randen heen kan hangen en zo een informele sfeer creëert. Nepeta racemosa is ook wel bekend onder de naam Nepeta mussinii.

In wat voor border staat Nepeta racemosa mooi?

Kattenkruid is een bijzondere plant. De geur van sommige soorten maakt bij katers seksuele gevoelens los. Zij wentelen zich dan met plezier in deze plant, waardoor er soms een uiteengevallen plant overblijft. Kattenkruid wordt vaak in de tuin gezet omdat het goed combineert met een groot aantal planten. Het past bij roze en blauwe bloemen en staat schitterend met siergrassen of in een blauw-witte border. Dat komt door de meestal paarsblauwe bloemetjes en de neutrale grijze behaarde blaadjes. Dit is in het algemeen een aanwijzing dat een plant zich thuis voelt op droge grond. De beharing houdt het verdampen van water namelijk tegen. Ook kattenkruid staat daarom het best in niet te natte grond.

Wat voor bodem is geschikt voor Kattenkruid?

De meeste soorten kattenkruid staan het best op een zonnige plaats in droge bodem. Bij slecht weer of een slechte standplaats hebben de planten de neiging uiteen te vallen.

Kan ik Kattenkruid snoeien?

Het zijn wel woekerende planten die in toom gehouden moeten worden. Snijd de plant elk voorjaar af om hem op zijn plaats te houden. Op de top van zijn bloei in juli kun je de plant afsnijden tot tien centimeter. Dat geeft de plant een tweede bloei en houdt hem beter in vorm. Het is belangrijk deze plant niet te bemesten. Hij houdt van een arme bodem. Naast de Nepeta racemosa ‘Grog’ zijn er meer soorten kattenkruid. Meer informatie hierover is te vinden in de plantenindex.

 

Bestel de plant direct.

2925iob8iaqs_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijnse naam

Nepeta 'Grog'

Cult

'Grog'

Familie

kattenkruid

Latijnse familie

racemosa

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoeien in het voorjaar en in juli.

Bemesting

Geen mest nnodig.

Winterhard

redelijk goed

Bodem

normale, goed doorlatende tuingr

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot halfschaduw

Hoogte

Maximaal

30

Beschrijving

tot 30 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Blauw

Tweede kleur

Paars

Kleurbeschrijving

blauwpaars

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Oktober

Overige

Groenblijvend

bladverliezend