WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Karpatenklokje

Karpatenklokje als bodembedekker

Campanula carpatica ‘Weisse Clips’ is een van de bekendste karpatenklokjes. De kleur is wit en de groei is gedrongen. Een plantje uit de bergen in uw tuin! Dit plantje groeit in Europese berggebieden en is dan ook heel leuk om in rotstuinen te zetten. De Campanula carpatica ‘Weisse Clips’ is heel geschikt voor hanging baskets en om de bodem mee te bedekken. Zelf een hanging basket maken kan ook! Zoals de naam doet vermoeden lijken de bloemen op klokjes, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld stervormige bloemen hebben.

Hoe groot wordt een Campanula carpatica ‘Weisse Clips’?

De lengte van Campanula loopt zeer uiteen. Er zijn soorten van amper tien centimeter hoog en planten van bijna twee meter. Campanula carpatica is een van de lagere soorten (25-35 centimeter) en zoals de naam al aangeeft komt hij uit de Karpaten. Het is een van de meest gevraagde lage borderplanten, die ook in de wat grote rotstuin een plekje kan krijgen. De verhoudingsgewijs grote bloemen zijn wijd-klokvormig en alleenstaand; de oorspronkelijke kleur is blauw. De bloeiperiode ligt in juni-september.

Hoe kan ik Campanula carpatica ‘Weisse Clips’ verzorgen?

Het overgrote deel van de soorten is heel tevreden met gewone tuingrond en een lekker zonnige standplaats. Ziek zijn ze zelden. Zij hebben wel regelmatig last van slakken. Om de drie tot vier jaar kun je de planten opnemen en scheuren, zodat ze (veel) langer meegaan. Doe dit in het voorjaar. Om de bloei te verlengen, kun je de uitgebloeide bloemen verwijderen.

lm159wf8tn6l_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Campanula 'Weisse Clips'

Cult

'Weisse Clips'

Familie

karpatenklokje

Familie latijns

carpatica

Onderhoud

Verzorging

Om de 3 à 4 jaar opnemen en scheuren.

Snoeien

Snoeien is niet nodig.

Bemesting

Bemesten is niet nodig.

Winterhard

volkomen

Bodem

elke normale tuingrond

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zonnig

Hoogte

Minimaal

25

Maximaal

35

Beschrijving

25-35 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend