WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Karpatenklokje

Karpatenklokje als bodembedekker

Het karpatenklokje Campanula carpatica ‘Blaue Clips’ bloeit blauw en de groei is gedrongen. Een plantje uit de bergen in uw tuin. Het groeit in Europese berggebieden en de Campanula carpatica ‘Blaue Clips’ is dan ook heel leuk om in rotstuinen te zetten. Klokjes zijn heel geschikt voor hanging baskets en om de bodem mee te bedekken. Zoals de naam doet vermoeden lijken de bloemen op klokjes, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld stervormige bloemen hebben.

Hoe groot wordt een Campanula carpatica ‘Blaue Clips’?

De lengte van Campanula loopt zeer uiteen. Er zijn soorten van amper tien centimeter hoog en planten van bijna twee meter. Campanula carpatica is een van de lagere soorten (25-35 centimeter) en zoals de naam al aangeeft komt hij uit de Karpaten. Het is een van de meest gevraagde lage borderplanten, die ook in de wat grote rotstuin een plekje kan krijgen. De verhoudingsgewijs grote bloemen zijn wijd-klokvormig en alleenstaand. De bloeiperiode ligt in juni-september.

Hoe kan ik Campanula carpatica ‘Blaue Clips’ verzorgen?

Het overgrote deel van de soorten is heel tevreden met gewone tuingrond en een lekker zonnige standplaats. Ziek zijn ze zelden. Zij hebben wel regelmatig last van slakken. Slakken bestrijden is lastig maar je kan wel voorkomen dat ze in je tuin komen. Om de drie tot vier jaar kun je de planten opnemen en scheuren, zodat ze (veel) langer meegaan. Doe dit in het voorjaar. Om de bloei te verlengen kun je de uitgebloeide bloemen verwijderen.

Bestel de plant hier.

z2q5wqu8bjj5_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Campanula 'Blaue Clips'

Cult

'Blaue Clips'

Familie

karpatenklokje

Familie latijns

carpatica

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoeien is niet nodig.

Bemesting

Bemesten is niet nodig.

Winterhard

volkomen

Bodem

elke normale tuingrond

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zonnig

Hoogte

Minimaal

20

Maximaal

25

Beschrijving

20-25 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Blauw

Kleurbeschrijving

blauw

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend