kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hosta

Hosta undulata ‘Albomarginata’ is een cultivar met witgerand blad. Verder gelijk aan de soort.

Wat voor bloemen krijgt de Hosta undulata ‘Albomarginata’?

Naast mooi blad heeft de hosta vaak ook nog een prachtige bloei in een bescheiden kleur. Bij sommige soorten kan de bloemstengel wel anderhalve meter hoog worden. Bij mooi weer worden opvallende zaaddozen gevormd. De meeste soorten die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van al die cultuurvormen groeien in Japan. De bladvorm loopt uiteen, van lancetvormig tot bijna rond, maar het zijn vooral de bladkleuren die de verschillen accentueren. Geel- en wittinten komen veel voor en daarnaast zijn er blauwachtige rassen, maar ook met een bijna gele bladkleur.

Hoe bloeit de hosta?

Hosta’s. You hate them or love them. De hostahaters vinden dit een ouderwetse plant. De planten staan vaak een beetje treurig in de tuin met gaten in hun bladeren, nadat slakken zich eraan te goed hebben gedaan. De hostaliefhebber waardeert deze verrassende, bloeiende bladplant echter zeer. Bij het uitkomen is het blad nog opgerold. Als het voldoende ver boven de grond uitsteekt, rolt het zich sierlijk uit. Dan volgt een periode waarin het blad in volle glorie wordt getoond. Vervolgens krijgen bepaalde soorten ook nog een mooie herfstkleur. Als je beschermende maatregelen hebt getroffen, wordt het blad in deze periode niet aangevreten door slakken en kun je er het hele seizoen van genieten.

Welke grond is geschikt voor Hosta undulata ‘Albomarginata’?

Hosta’s groeien in feite in elke normale tuingrond, die lichtvochtig is en voldoende voedsel bevat. Lichte schaduw heeft de voorkeur, maar in de volle zon doet hij het ook goed als de grond extra vochtig is. De hosta kan met allerlei middeltjes tegen slakken worden beschermd. Veel van deze middelen kun je het beste onder het blad verbergen. Aangetast blad kun je afsnijden in juli. Als je op zandgrond tuiniert, kun je het best de grond in het voorjaar licht bemesten.

tct5s968lcbr_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Hosta 'Albomarginata'

Cult

'Albomarginata'

Familie

Hosta

Familie latijns

undulata

Onderhoud

Verzorging

Bescherm tegen slakken. In de zon bij droogte water geven.

Snoeien

Bij veel vraatschade in juli afknippen

Bemesting

Op zandgrond extra voeding geven

Winterhard

goed

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

vochtig

Licht

Type

Halfschaduw, Schaduw

Beschrijving

schaduw tot halfschaduw

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

60

Beschrijving

50-60 centimeter

Kleuren

Kleurbeschrijving

roze

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend