WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hosta

Welke kleur bloemen krijgt de Hosta?

Hosta ‘Blue Wedgwood’ heeft een blauwgrijs, langwerpig blad. De bloemen zijn lichtlila tot wit aan toe. Naast mooi blad heeft de hosta vaak ook nog een prachtige bloei in een bescheiden kleur. Bij sommige soorten kan de bloemstengel wel anderhalve meter hoog worden. Bij mooi weer worden opvallende zaaddozen gevormd. De meeste soorten die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van al die cultuurvormen groeien in Japan. De bladvorm loopt uiteen, van lancetvormig tot bijna rond, maar het zijn vooral de bladkleuren die de verschillen accentueren. Geel- en wittinten komen veel voor en daarnaast zijn er blauwachtige rassen, maar ook met een bijna gele bladkleur.

Wanneer bloeit de Hosta ‘Blue Wedgwood’?

Hosta’s. You hate them or love them. De hostahaters vinden dit een ouderwetse plant. De planten staan vaak een beetje treurig in de tuin met gaten in hun bladeren, nadat slakken zich eraan te goed hebben gedaan. De hostaliefhebber waardeert deze verrassende, bloeiende bladplant echter zeer. Bij het uitkomen is het blad nog opgerold. Als het voldoende ver boven de grond uitsteekt rolt het zich sierlijk uit. Dan volgt een periode waarin het blad in volle glorie wordt getoond. Vervolgens krijgen bepaalde soorten ook nog een mooie herfstkleur. Als je beschermende maatregelen hebt getroffen, wordt het blad in deze periode niet aangevreten door slakken en kun je er het hele seizoen van genieten.

Welke bodem is het beste voor de Hosta?

Hosta’s groeien in feite in elke normale tuingrond, die lichtvochtig is en voldoende voedsel bevat. Lichte schaduw heeft de voorkeur, maar in de volle zon doet hij het ook goed als de grond extra vochtig is. Water geven is dus belangrijk.

Hoe bestrijd ik slakken op ‘Blue Wedgwood’?

De hosta kan met allerlei middeltjes tegen slakken worden beschermd. Veel van deze middelen kun je het beste onder het blad verbergen. Aangetast blad kun je in juli afsnijden. Als je op zandgrond tuiniert, kun je het best in het voorjaar de grond licht bemesten

08u5op28rqb4_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Hosta 'Blue Wedgwood'

Cult

'Blue Wedgwood'

Familie

Hosta

Onderhoud

Detail

   

Verzorging

Bescherm tegen slakken. In de zon bij droogte water geven.

Snoeien

Bij veel schade in juli afknippen

Bemesting

Op zandgrond bemesten

Winterhard

volkomen

Bodem

voedselrijke tuingrond

Vochtigheid

vrij groot

Licht

Type

Halfschaduw

Beschrijving

lichte schaduw heeft de voorkeur

Hoogte

Minimaal

35

Maximaal

60

Beschrijving

bladmassa 35 centimeter, bloeihoogte 45-60 centimeter

Kleuren

Tweede kleur

Lila

Kleurbeschrijving

lichtlila

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend