WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Flower Carpet roos

De Rosa ‘Heidefeuer’ valt onder de Flower Carpet-rozengroep en is een rode, breedgroeiende botanische roos. De bloemen verbloeien naar cyclaamroos.

Wat zijn eigenschappen van de Rosa ‘Heidefeuer’?

De Rosa ‘Heidefeuer’ is een zeer rijkbloeiende, milieuvriendelijke roos. De bladeren zijn mooi groen en opvallend glanzend. Synomiem voor deze roos is ‘Noack’.

De geschiedenis van Rozen

Rozen gelden als een van de belangrijkste en oudste groepen tuinplanten. Zij worden reeds duizenden jaren gekweekt. Door de lange geschiedenis kreeg de roos een bijzondere symbolische waarde, maar het meest als symbool voor de liefde. Dat is ontstaan tijdens de Griekse oudheid toen de roos werd geassocieerd met de godin van de liefde, Aphrodite.

Zijn rozen makkelijk eenvoudig te onderhouden?

Het kweken van rozen lijkt wat omgeven met een geheimzinnige exclusiviteit en deskundigheid, maar in de tuin zijn het beslist mooie en veelzijdige, eenvoudig te onderhouden planten. Ze geven veel sfeer en kleur aan de tuin. Veel rozen geuren verrukkelijk (soms ook het blad), sommige worden gekweekt vanwege hun mooie rozenbottels vol vitamine C, andere als stekelige haagplanten of klimmers. In de loop der geschiedenis waren tientallen groepen ontstaan, een warboel waar bijna niemand meer mee uit de voeten kon.

Is de Rosa ‘Heidefeuer’ geschikt als bodembedekker?

Deze roos blijft wat lager en is uitstekend geschikt als bodembedekker.

Hoe moet ik de Rosa ‘Heidefeuer’ snoeien?

Rozen hebben een zonnige standplaats nodig. De Rosa ‘Heidefeuer’ kun je het beste in maart snoeien. Dat kan fors gebeuren, omdat deze struik zich prima herstelt. Normaal verwijder je eerst alle beschadigde en dode takken. Vervolgens neem je de oudste takken weg en knipt de jonge takken af tot op 15 centimeter boven de grond. Wild opschot, te herkennen aan zijn oorsprong aan de voet van de roos en aan zijn afwijkende uiterlijk, dient direct zo dicht mogelijk bij de oorsprong verwijderd te worden. Verwijder tijdens het groeiseizoen de uitgebloeide bloemen door de rozen te knippen tot op het eerste 5-tallige blad.

Hoe moet ik de Rosa ‘Heidefeuer’ bemesten?

Bemest de Rosa ‘Heidefeuer’ voor en tijdens het seizoen met rozenmest. Rosa ‘Heidefeuer’ is resistent tegen witziekte en sterrevoetdauw. Spuiten tegen schimmelziekte is dus niet nodig.

 

Bestel de plant direct.

x5n5o53884ki_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Rosa 'Heidefeuer'

Cult

'Heidefeuer'

Familie

Roos

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoei in voorjaar. Verwijder uitgebloeide bloemen en wilde scheuten.

Bemesting

Bemest voor en tijdens het groeiseizoen.

Winterhard

goed

Bodem

humusrijke, goed vochtdoorlatend

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zonnig

Hoogte

Minimaal

60

Maximaal

60

Beschrijving

60 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Rood

Kleurbeschrijving

rood

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend