WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Druif

Eigenschappen van de Vitis ‘Rode Wijndruif’

De druif Vitis ‘Rode Wijndruif’ is een buitendruif en geeft alleen rijpe druiven als hij geplant is op een zuidmuur. De wijnstok wordt in ons land vaak gebruikt om haar sierlijke blad, dat pergola’s een zuidelijk aanblik kan geven. De druif heeft volstrekt onopvallende groengele bloemen die in kleine trossen staan. De vruchten zijn de welbekende druiven in de kleuren wit (meer iets gelig) en blauw (variërend van blauw tot dieppaars).

Hoe moet ik de Vitis ‘Rode Wijndruif’ snoeien?

De lange ranken moeten zorgvuldig worden gesnoeid en aangebonden. In december of januari worden alle zijtakken tot op 1 tot 2 ogen ingesnoeid. Alleen de gesteltakken blijven gehandhaafd en mogen zich, zo lang er ruimte is, verlengen. Meteen na de bloei worden de bloeiende takken twee bladeren voorbij de bloemen afgesnoeid. De druiven zullen zich nu ontwikkelen. Tips om je druivenplant te snoeien vind je op onze website in het artikel druiven snoeien.

Wat voor grond heeft de Vitis ‘Rode Wijndruif’ nodig?

De bodem moet voldoende vruchtbaar zijn, maar veel vocht is niet nodig omdat de wortels heel diep gaan. Het heeft alleen zin om zeer sterke rassen buiten aan te planten omdat anders na een strenge winter zou blijken dat al je werk voor niets is geweest. Een sterk ras houdt het uit tot temperaturen van minus 20° C. Bemest in het najaar met een kalkrijke meststof of strooi extra kalk. Geef in het voorjaar organische mest of stikstofrijke kunstmest.

Naast informatie over verschillende soorten planten, bloemen en bomen vind je op onze website ook heel veel tuininspiratie. Neem eens een kijkje bij één van de kijktuinen op onze website.

cck5r4k8zasy_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Vitis 'Rode Wijndruif'

Cult

'Rode Wijndruif'

Familie

druif

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

In winter fors terugsnoeien en juli bijwerken.

Bemesting

In voorjaar en najaar bemesten.

Winterhard

goed

Bodem

licht kalkhoudend

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zonnig

Hoogte

Minimaal

500

Maximaal

1000

Beschrijving

5 tot 10 meter

Kleuren

Eerste kleur

Groen

Tweede kleur

Geel

Kleurbeschrijving

groengeel

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Juli

Overige

Groenblijvend

bladverliezend