WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Daglelie

Wat zijn eigenschappen van de Hemerocallis ‘Pink Damask’?

De daglelie Hemerocallis ‘Pink Damask’ is met een meter een van de hogere cultivars. De bloemen zijn roze en zijn te bewonderen in juli en augustus. Een bloem die maar één dag bloeit. Gelukkig verschijnen er maandenlang nieuwe bloemen. De Nederlandse naam is toepasselijk: daglelie. Iedere lelieachtige bloem opent zich bij voldoende licht in de ochtend en bloeit in één dag uit. De bloemen verschijnen aan het eind van een stevige stengel en torenen hoog boven het sierlijk overhangende blad uit. Per bloeistengel kunnen vele tientallen bloemen na elkaar worden gevormd. Dit is een enorme bloeiprestatie van de Hemerocallis ‘Pink Damask’.

Kweekvormen van de Hemerocallis

Het geslacht Hemerocallis, dat zijn naam ook dankt aan de schoonheid (kalos) voor slechts één dag (hemera), komt overal voor op het noordelijk halfrond. De laatste jaren zijn deze planten zeer trendy. Er zijn daarom veel kweekvormen te krijgen in talloze kleurvariaties en afmetingen van 30 centimeter tot wel 2 meter. De planten verbreiden zich via de uitgroeiende wortelstok die steeds nieuwe scheuten produceert. Zo kunnen hele groepen eendagsbloemen uit één plant ontstaan.

Wat voor een grond heeft de Hemerocallis ‘Pink Damask’ nodig?

Gekweekte daglelies zijn sterke vaste planten voor volle zon en halfschaduw. Voorwaarde voor de groeiplek is wel dat de grond nooit mag uitdrogen. Deze moet voldoende voedsel bevatten, liefst humusrijk zijn, verder worden weinig eisen gesteld. Lichte of zware grond maakt niet uit, deze mag zelfs vrij nat zijn. Meer informatie over verschillende grondsoorten is te vinden op de site. Geef in het voorjaar een organische basisbemesting.

Hoe kan ik de Hemerocallis ‘Pink Damask’ verzorgen?

De planten breiden zich in groepen uit en kunnen op den duur hele perken met hun wortelstokken vullen. De oudste delen worden op den duur minder bloeirijk en kunnen dan worden afgestoken en verwijderd.

Bestel de plant hier.

e3u50c48z3kh_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Hemerocallis 'Pink Damask'

Cult

'Pink Damask'

Familie

daglelie

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Afknippen in het voorjaar.

Bemesting

Organische mest in voorjaar.

Winterhard

volkomen

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

normaal, 's zomers aan de vochtige kant

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon tot heel lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

100

Maximaal

100

Beschrijving

100 centimeter

Kleuren

Kleurbeschrijving

roze

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend