WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Daglelie

Hemerocallis ‘Icecap’ (de daglelie) is een middelhoge (80 centimeter), sterke kweekvorm die van juni tot ver in augustus bloeit met oplichtende, witte bloemen met een zweempje geel.

Hoe kan ik Hemerocallis ‘Icecap’ combineren?

Het blad van de Hemerocallis ‘Icecap’ is frisgroen en gezond. Een plant voor de witte tuin of in combinatie met iedere andere bloemkleur, waar het wit een verzachtende werking heeft. De bloemen verbloeien in de avond. In de schemering en nacht valt het wit dus niet meer op.

Wat is er bijzonder aan Hemerocallis?

Een bloem die maar één dag bloeit. Gelukkig verschijnen er maandenlang nieuwe bloemen. De naam is toepasselijk: daglelie. Iedere lelieachtige bloem opent zich bij voldoende licht in de ochtend en bloeit in één dag uit. De bloemen verschijnen aan het eind van een stevige stengel en torenen hoog boven het sierlijk overhangende blad uit. Per bloeistengel kunnen vele tientallen bloemen na elkaar worden gevormd. Een enorme bloeiprestatie. Het geslacht Hemerocallis, dat zijn naam ook dankt aan de schoonheid (kalos) voor slechts één dag (hemera), komt overal voor op het noordelijk halfrond.

Hemerocallis is trendy

De laatste jaren zijn deze planten zeer trendy. Er zijn daarom veel kweekvormen te krijgen in talloze kleurvariaties en afmetingen van 30 centimeter tot wel 2 meter. Zowel in tuincentra als online zijn planten te koop. De planten verbreiden zich via de uitgroeiende wortelstok die steeds nieuwe scheuten produceert. Zo kunnen hele groepen eendagsbloemen uit één plant ontstaan.

Waar kan ik Hemerocallis ‘Icecap’  planten?

Gekweekte daglelies zijn sterke vaste planten voor volle zon en halfschaduw. Voorwaarde voor de groeiplek is wel dat de grond nooit mag uitdrogen.

Wanneer kan ik Hemerocallis ‘Icecap’ bemesten?

Deze moet voldoende voedsel bevatten, liefst humusrijk zijn, verder worden weinig eisen gesteld. Lichte of zware grond maakt niet uit, deze mag zelfs vrij nat zijn. Geef in het voorjaar een organische basisbemesting.Meer informatie over bemesten vind je op onze site.

Hoe kan ik Hemerocallis ‘Icecap’ verzorgen?

De planten breiden zich in groepen uit en kunnen op den duur hele perken met hun wortelstokken vullen. De oudste delen worden op den duur minder bloeirijk en kunnen dan worden afgestoken en verwijderd.

jqr5ghp8n2ai_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Hemerocallis 'Icecap'

Cult

'Icecap'

Familie

daglelie

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Afknippen in het voorjaar.

Bemesting

Organische mest in voorjaar.

Winterhard

volkomen

Bodem

iedere normale tuingrond is gesc

Vochtigheid

matig vochtig, maar de grond mag niet helemaal uitdrogen

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon tot heel lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

80

Maximaal

80

Beschrijving

80 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend