WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Chinees klokje

Toepassingen van Forsythia x intermedia

De hybridesoort Forsythia x intermedia is een kruising tussen de soorten Forsythia suspensa en Forsythia viridissima. De struik groeit met opgaande takken en twijgen die tot 3 meter hoog kan worden. Forsythia x intermedia kan ook worden toegepast als haagplant of langs een muur of schutting geleid worden.

De bloemen van de Forsythia x intermedia

De bloemen zijn geel en zitten met twee of drie bij elkaar. Uit deze soort zijn ook weer veel, prachtig bloeiende kweekvormen voortgekomen.Als de Forsythia x intermedia bloeit is de winter vaak nog niet eens voorbij.

Wanneer staat de Forsythia x intermedia in de bloei?

Deze heester staat bekend om zijn vroege bloei, vanaf half februari is het mogelijk dat hij al met zijn kleine heldergele klokjes verschijnt. En zelfs een paar weken voor de bloei kunt u de takken van de Forsythia x intermedia afknippen die binnenshuis de lente nog eerder aankondigen. Forsythia x intermedia is een fors uitgroeiende struik die het alleenstaand mooi doet maar in een ruimere tuin kan hij ook in een groep geplant worden met een gele bloemenzee als gevolg. Ze bloeien meestal in maart of april, eigenlijk nog voor de bladontwikkeling en met massa’s gele (in diverse tinten) klokvormige bloempjes. Er zijn diverse soorten die zowel uit Europa als China, Japan en Korea kunnen stammen. Forsythia x intermedia is genoemd naar de Engelse tuinbouwkundige William Forsyth. Hij legde in de 18de eeuw de eerste Engelse rotstuin aan en in die periode werden enkele soorten Forsythia ingevoerd in Engeland.

Hoe kan ik de Forsythia x intermedia verzorgen?

Forsythia x intermedia’s groeien graag op een zonnige plek en in goed doorlatende grond, waaraan verder weinig eisen worden gesteld. Als de Forsythia x intermedia niet gesnoeid wordt krijgt hij telkens minder bloemen en meer blad dat in de herfst rood en geel kan kleuren. Voor een uitbundige bloei in het voorjaar kun je het best de Forsythia x intermedia snoeien als de bloemen verdorren. De uitgebloeide takken kun je tot een paar centimeter boven de grond afknippen. De jonge takken die overblijven zullen het volgende jaar gaan bloeien. Als de bloei begint in het voorjaar kun je een goede basisbemesting geven. Bij aanhoudende droogte stelt de Forsythia x intermedia extra water op prijs. Lees ook eens het interessante artikel over planten water geven.

Een Forsythia x intermedia planten

Wil jij misschien een Forsythia x intermedia planten? Lees eens het interessante artikel boom planten op onze site.

u4i5ups85bub_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Forsythia x intermedia

Familie

Chinees klokje

Familie latijns

x intermedia

Onderhoud

Verzorging

Geen bijzondere zorg nodig.

Snoeien

Na de bloei snoeien.

Bemesting

n het voorjaar een goede basisbemesting geven.

Winterhard

uitstekend

Bodem

goed gedraineerde tuingrond

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

250

Maximaal

250

Beschrijving

2,5 meter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Kleurbeschrijving

diep geel

Bloeitijd

Begin

Eind

April

Overige

Groenblijvend

bladverliezend