WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Chileens nagelkruid

Is Chileens nagelkruid wintergroen?

Het Chileense nagelkruid Geum chiloense ‘Dolly North’ is groenblijvend en heeft oranje bloemen. In ons land komt een tweetal Geum-soorten in het wild voor, namelijk Geum urbanum (gewoon nagelkruid) met heel kleine, gele bloemen en Geum rivale, het knikkend nagelkruid. Van de laatste is een beperkt aantal cultivars bekend dat in tuinen van echte vaste-plantenliefhebbers voorkomt.

Wat voor bloemen krijgt Geum chiloense ‘Dolly North’?

Geum chiloense vormt rozetten en de geveerde bladeren hebben afwisselende paren van grotere en kleinere blaadjes en zijn nogal behaard. De bloemen van de Geum chiloense, die vooral in de voorzomer verschijnen, bezitten vijf kroonbladeren; de meeldraden zijn bij de enkelbloemige vormen opvallend aanwezig. De Geum chiloense bloemen zijn vaak geel, rood of oranje van kleur en staan alleen, maar ook wel in losse pluimen.
Geum chiloense komt uit Chili.

Is Chileens nagelkruid geschikt als borderplant?

Het is een zeer gewaardeerde borderplant die het goed doet bij onder meer Salvia officinalis ‘Purpurascens’. Het is een donsachtig behaarde vaste plant met afgebroken geveerde bladeren. Het eindblaadje is bijna even groot als de zijblaadjes. De ongeveer 3 centimeter grote bloemen hebben uitgerande kroonbladeren.

Wat voor bodem is geschikt voor Geum chiloense?

Een zonnige standplaats is de belangrijkste voorwaarde voor een goede groei en bloei van de Geum chiloense. De grond moet voedzaam zijn en voldoende vocht kunnen vasthouden. Wil je meer weten over hoe je het beste planten kunt bewateren? Lees dan eens het artikel over planten water geven.

Geum chiloense snoeien? De planten om de drie jaar opnemen, scheuren en de jongste delen weer uitplanten, zorgt voor een blijvende rijke bloei.

vg05egc8ezl9_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

groenblijvend

Latijns

Geum 'Dolly North'

Cult

'Dolly North'

Familie

Chileens nagelkruid

Familie latijns

chiloense

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Verwijder uitgebloeide bloemen.

Bemesting

Geef organische mest in het voorjaar.

Winterhard

volkomen

Bodem

voedzame grond

Vochtigheid

betrekkelijk groot

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

50

Beschrijving

50 centimeter

Kleuren

Kleurbeschrijving

oranje

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

groenblijvend