WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Cercidiphyllum

Welke kleur blad heeft de Cercidiphyllum ‘Pendulum’?

Cercidiphyllum japonicum ‘Pendulum’ is een kleine treurboom, dit komt door de hangende takken. Het jonge blad van de boom heeft een bronskleur, in de zomer wordt het blauwgroen, om in de herfst geeloranje te kleuren.

Eigenschappen van de Cercidiphyllum japonicum ‘Pendulum’

Voor Cercidiphyllum bestaat geen algemene Nederlandse naam. Letterlijk betekent de naam het blad (phyllum) van de judasboom (cercis). Het blad van de Cercidiphyllum lijkt er inderdaad op, maar is een stuk unieker. Volgens kenners is er geen mooiere lichtgroene kleur dan de bladkleur van deze boom. Het lijkt wat licht mosachtig groen. In het najaar verandert de kleur totaal in geel tot oranje. Het blad heeft een prachtige ronde vorm. Naast dit mooie uiterlijk zijn er nog twee bijzonderheden. In het najaar ruikt het blad namelijk naar kaneel. Verder groeien normaliter bladeren aan takken en de takken aan de stam. Heel bijzonder bij deze boom is dat er ook blaadjes groeien direct uit de stam.

Wanneer bloeit de Cercidiphyllum?

Cercidiphyllum is een ‘wilde’ boom, die niet door kwekers is doorontwikkeld. De oorsprong van deze boom ligt in Japan en China, waar hij zeer gewaardeerd wordt. Van nature heeft hij vaak de neiging om verscheidene stammen te vormen, maar door snoeien kan worden gezorgd dat er slechts één stam ontstaat. Hij wordt dan niet de gebruikelijke 6 tot 10 meter, maar wel 20 meter hoog. De boom bloeit in het voorjaar, wat van een afstandje niet zo opvalt, maar van dichtbij een leuk rood accent oplevert.

Hoe verzorg ik de Cercidiphyllum ‘Pendulum’?

Cercidiphyllum houdt van een niet te droge bodem en niet te veel schaduw. Omdat deze boom een echte natuurlijke soort is, heeft u er geen onderhoud aan. Mocht je slechts één stam in plaats van verscheidene stammen wensen, dan kun je de werkwijze volgen die beschreven wordt onder opkronen in Snoeien in detail. Het is aan te raden dit door een vakman te laten doen.

Wil jij misschien een Cercidiphyllum planten? Lees eens het interessante artikel boom planten op onze site.

 

Bestel de plant direct.

bn35csm86x5i_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Cercidiphyllum japonicum 'Pendulum'

Cult

'Pendulum'

Familie

Cercidiphyllum

Familie latijns

japonicum

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Geen snoei.

Bemesting

Geen mest

Winterhard

goed

Bodem

gewone tuingrond

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot half schaduw

Hoogte

Minimaal

500

Maximaal

500

Beschrijving

5 meter

Kleuren

Eerste kleur

Groen

Kleurbeschrijving

groen

Bloeitijd

Begin

April

Eind

Mei

Overige

Groenblijvend

bladverliezend