kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bossalie

Wat hoog wordt de Salvia nemorosa ‘Pusztaflamme’

De bossalie Salvia nemorosa ‘Pusztaflamme’, ook wel bekend onder de naam ‘Plumosa’, heeft propperig opeengehoopte kelkblaadjes. Hij bloeit roodpaars en wordt 60 cm hoog.

Eigenschappen van bossalie

Salvia’s zijn vaak nogal opvallend. Naast de tuinsalie, die meestal wel in de kruidentuin staat, zijn er nog honderden soorten met allemaal sterke eigenschappen. Zij zijn mooi, bijna altijd sterk en ze stellen weinig eisen. Het mooie zit hem in de bloemen die in lente of zomer bloeien. Na de bloei blijven de vaak paarse schutbladeren tot de herfst aan de plant. Daardoor is de sierwaarde extra groot. Ook het blad is mooi, meestal met een grijze beharing. Ook dit blijft lang aan de plant, in zachte winters tot bijna in het voorjaar. De sterkte houdt in dat deze planten stevig staan en niet windgevoelig zijn. Sommige soorten zijn niet helemaal winterhard. Geef ze altijd een plaats in de zon. Voor de rest groeit deze plant overal.

Bossalie als borderplant

Alle Salvia’s hebben een bijzonderheid: als een van de weinige planten hebben ze vierkante stengels,  een vorm die niet veel voorkomt in de natuur. De bossalie of Salvia nemorosa (nemus is bos, amorosa is minnend) staat al jaren in de top-10 van de meest gebruikte borderplanten. Het is de sterkste saliesoort, die goed winterhard is en in veel tinten blauw tot violet verkrijgbaar is.

Hoe kan ik de bossalie verzorgen?

Salvia’s doen het overal zolang de grond maar niet te nat is. Op kalkhoudende grond staan ze het best. Strooi daarom elk voorjaar wat kalk bij deze soorten.

nsd5s5e8fv0h_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Salvia 'Pusztaflamme'

Cult

'Pusztaflamme'

Familie

Bossalie

Familie latijns

nemorosa

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Afknippen in het voorjaar. Terugknippen einde van de bloei.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

goed

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

60

Maximaal

60

Beschrijving

60 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Rood

Tweede kleur

Paars

Kleurbeschrijving

roodpaars

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend