WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Alles over Bossalie

De Salvia nemorosa ‘Blauhügel’ is een prachtige lage, blauw bloeiende bossalie. Eigenlijk is het de beste blauwe bloeier van deze soort.

Wanneer is de bloeitijd van Salvia nemorosa ‘Blauhügel’?

De Salvia nemorosa ‘Blauhügel’ is een graag geziene borderplant die vrijwel probleemloos groeit en lang bloeit: van eind mei tot ver in augustus. Ook deze salie wordt graag door hommels en bijen bezocht.

Eigenschappen van Salvia nemorosa

Salvia’s zijn vaak nogal opvallend. Naast de tuinsalie, die meestal wel in de kruidentuin staat, zijn er nog honderden soorten met allemaal sterke eigenschappen waaronder de Salvia nemorosa ‘Blauhügel’. Zij zijn mooi, bijna altijd sterk en ze stellen weinig eisen. Het mooie zit hem in de bloemen die in lente of zomer bloeien. Na de bloei blijven de vaak paarse schutbladeren tot de herfst aan de plant. Daardoor is de sierwaarde extra groot. Ook het blad van de Salvia nemorosa ‘Blauhügel’ is mooi, meestal met een grijze beharing. Ook dit blijft lang aan de plant, in zachte winters tot bijna in het voorjaar. De sterkte houdt in dat deze planten stevig staan en niet windgevoelig zijn. Sommige soorten zijn niet helemaal winterhard. Geef ze altijd een plaats in de zon. Voor de rest groeit deze plant overal.

Salvia nemorosa als borderplant

Alle Salvia’s hebben een bijzonderheid: als een van de weinige planten hebben ze vierkante stengels,  een vorm die niet veel voorkomt in de natuur. De bossalie of Salvia nemorosa (nemus is bos, amorosa is minnend) staat al jaren in de top-10 van de meest gebruikte borderplanten. Het is de sterkste saliesoort, die goed winterhard is en in veel tinten blauw tot violet verkrijgbaar is.

Wat voor een bodemgrond heeft Salvia nemorosa ‘Blauhügel’ nodig?

Salvia nemorosa ‘Blauhügel’ doen het overal zolang de grond maar niet te nat is. Op kalkhoudende grond staan ze het best. Strooi daarom elk voorjaar wat kalk bij deze soorten. Hoe je het beste kalk kunt strooien lees je in het artikel kalk strooien.

 

Bestel de plant direct.

vqo53jp8ldld_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Salvia 'Blauhügel'

Cult

'Blauhügel'

Familie

bossalie

Familie latijns

nemorosa

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Afknippen in het voorjaar. Terugknippen einde van de bloei.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

goed

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

50

Beschrijving

50 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Blauw

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

zuiver blauw

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend