WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Blauwkussen

Aubrieta ‘Tauricola’ zoals dit blauwkussen voluit heet, heeft een zacht lavendelblauwe kleur. Aubrieta is een wintergroene vaste plant waarvan de bekendste oorspronkelijke soort (Aubrieta deltoidea) kleine blauwe bloemetjes bezit.

Wanneer bloeit Aubrieta ‘Tauricola?

De bloei start vroeg na een zachte winter al rond half maart en kan bij aanhoudend koel weer voortduren tot in mei. De bloei van de Aubrieta kan zo rijk zijn dat je soms de bladeren niet meer ziet. Het zijn lage plantjes met een maximale hoogte van 10 à 15 centimeter, maar de bloemstengels kunnen langer worden. De Aubrieta is daarmee een geschikte plant voor een rotstuin of om te combineren met verhardingen. Het is ook een geschikte plant om in plantenbakken te zetten.

Waar kan ik Aubrieta planten?

Aubrieta heeft een lichte voorkeur voor voedzame, iets kalkrijke grond, maar is tolerant ten opzichte van andere groeiomstandigheden. Een zonnige standplaats is wel een absolute voorwaarde voor de blauwkussen.

Hoe kan ik Aubrieta verzorgen?

Deze planten kunnen snel verouderen. De binnenkant gaat snel dood en aan de buitenkant groeien ze door. Als je de blauwkussen om de twee jaar na de bloei opneemt en deelt, kun je ze opnieuw planten. Zo gaan ze langer mee. Je mag de Aubrieta niet bemesten, omdat ze van te veel mest dood gaan.

Vind je het leuk om meer tuinnieuws te lezen? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

Bestel de plant direct.

y5y5tbc8dl4c_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijns

Aubrieta 'Tauricola'

Cult

'Tauricola'

Familie

blauwkussen

Onderhoud

Verzorging

Elke twee jaar scheuren en delen.

Snoeien

Na de bloei stevig snoeien.

Bemesting

Bemesten is niet nodig.

Winterhard

volkomen

Bodem

alle normale tuingronden, zekere

Vochtigheid

matig tot normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

10

Maximaal

15

Beschrijving

10 à 15 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Paars

Tweede kleur

Blauw

Kleurbeschrijving

zacht lavendelblauw

Bloeitijd

Begin

Maart

Eind

Mei

Overige

Groenblijvend

wintergroen