WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Blauwkussen

Het blauwkussen Aubrieta ‘Cascade Blue’ is, zoals de naam al zegt, blauw. Aubrieta is een wintergroene vaste plant waarvan de bekendste oorspronkelijke soort (Aubrieta deltoidea) kleine blauwe bloemetjes bezit.

Wanneer bloeit Aubrieta ‘Cascade Blue’?

De bloei van de Aubrieta ‘Cascade Blue’ start vroeg na een zachte winter al rond half maart en kan bij aanhoudend koel weer voortduren tot in mei. Bescherm je planten tegen de vorst, lees het artikel op onze site. De bloei kan zo rijk zijn dat je soms de bladeren niet meer ziet. Het zijn lage plantjes met een maximale hoogte van 10 à 15 centimeter, maar de bloemstengels kunnen langer worden. Het is daarmee een geschikte plant voor een rotstuin of om te combineren met verhardingen. Het is ook een geschikte plant om in plantenbakken te zetten.

Waar kan ik Aubrieta ‘Cascade Blue’ planten?

Aubrieta ‘Cascade Blue’ heeft een lichte voorkeur voor voedzame, iets kalkrijke grond, maar is tolerant ten opzichte van andere groeiomstandigheden. Een zonnige standplaats is wel een absolute voorwaarde voor de Aubrieta ‘Cascade Blue’. Deze planten kunnen snel verouderen.

Hoe kan ik Aubrieta ‘Cascade Blue’ verzorgen?

De binnenkant gaat snel dood en aan de buitenkant groeien ze door. Als je ze om de twee jaar na de bloei opneemt en deelt, kun je ze opnieuw planten. Lees ook eens het artikel over planten verplanten. Zo gaan ze langer mee. Je mag de Aubrieta ‘Cascade Blue’ niet bemesten, omdat ze van te veel mest dood gaan.

Wordt je graag op de hoogte gehouden van de aller nieuwste tuinnieuws? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

 

Bestel de plant direct.

6s75lbh8sggm_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijns

Aubrieta 'Cascade Blue'

Cult

'Cascade Blue'

Familie

blauwkussen

Onderhoud

Verzorging

Elke twee jaar scheuren en delen.

Snoeien

Snoeien is niet nodig.

Bemesting

Bemesten is niet nodig.

Winterhard

volkomen

Bodem

alle normale tuingronden, zekere

Vochtigheid

matig tot normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

10

Maximaal

15

Beschrijving

10 à 15 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Blauw

Kleurbeschrijving

blauw

Bloeitijd

Begin

Maart

Eind

Mei

Overige

Groenblijvend

wintergroen