WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Blauwe hulst

Krijgt de blauwe hulst Ilex meserveae ‘Blue Prince’ bessen?

De Ilex meserveae ‘Blue Prince’ zoals deze hulst voluit heet, is een besloze hulst en zeer geschikt voor een haag. De diepglanzende, blauwgroene bladeren zijn klein en getand. In mei en juni verschijnen witgele bloemen aan deze hulst.

Is blauwe hulst winterhard?

De blauwe hulst Ilex meserveae omvat een groep sterke, groenblijvende, compacte heesters. De Nederlandse naam zegt het al: blauwe hulst is uniek om zijn blauwachtig groene bladeren en twijgen. De intensiteit van de bladkleur wisselt per cultivar. Vrouwelijke planten hebben een rijke bessendracht. De blauwe hulst zijn merendeels van Amerikaanse origine. Ze zijn zeer winterhard, maar groeien het beste in gebieden met strenge winters en hete zomers.

Is blauwe hulst wintergroen?

Bij hulst denken we bijna automatisch aan kerst. De karakteristieke groene blaadjes met rode besjes, die inmiddels ook al in chocolavorm te verkrijgen zijn. De bessen van de blauwe hulst zijn niet alleen decoratief rood, maar hebben kleuren die variëren van rood tot geel en zwart. De meeste soorten bloeien vrij onopvallend met witte bloemen. De wintergroene hulstsoorten met hun mooie bessen en glanzend groen blad, zorgen in de winter voor leven in de tuin! Ze hebben vanwege dit wintergroene uiterlijk altijd een grote rol gespeeld in de oude mythologie, net als klimop, taxus, dennen en sparren. En hebben altijd met leven en overleven te maken.

Algemeen onderhoud blauwe hulst

Blauwe hulst houdt van goed doorlatende grond en groeit zowel in zon als schaduw goed. Hij houdt wel van een enigszins beschutte plaats, want van veel wind kan het blad lelijk worden. Als de plant eenmaal ergens staat, moet hij zo min mogelijk worden verplaatst. Wil je de hulst toch verplaatsen? Lees dan ook eens het interessante artikel over verplanten.

Hoe kan ik blauwe hulst snoeien?

Blauwe hulst Snoeien van is geen probleem, je kunt hem zelfs in vorm snoeien. Doe dat laat in het voorjaar.
Je kunt ieder voorjaar een goede basisbemesting geven. Zorg dat de wortels koel blijven, door onder de planten te mulchen.

 

Bestel de plant direct.

ya3503b8xb5y_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijns

Ilex 'Blue Prince'

Cult

'Blue Prince'

Familie

blauwe hulst

Familie latijns

meserveae

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Zo min mogelijk.

Bemesting

Goede humusrijke grond in voorjaar, boven wortels mulchen.

Winterhard

uitstekend

Bodem

zure, humusrijke, voedzame, voch

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon, halfschaduw

Hoogte

Minimaal

300

Maximaal

400

Beschrijving

3-4 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Geel

Kleurbeschrijving

witgeel

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Juni

Overige

Groenblijvend

wintergroen