Klimplanten begeleiden

Klimplanten begeleiden Beeld Klimplanten begeleiden
Beeld Klimplanten begeleiden

Klimplanten als jasmijn, clematis en klimop hebben soms wat hulp nodig met groeien. Daarom moet je ze goed vastmaken, in de video zie je hoe je klimplanten begeleiden kunt.

Lees verder onder de advertentie

undefined

Dunne twijgen kun je goed buigen en vastzetten, maar dikke twijgen kunnen breken. Gelukkig zijn er hulpmiddelen waarmee je klimplanten kunt vastmaken en begeleiden.

Lees verder onder de advertentie

Klimplanten vastmaken

Met een opbindtang kun je heel eenvoudig de twijgen van elke klimplant aan een raster vastzetten, zonder ze te beschadigen. In de tang zitten een soort nietjes, die zich om de twijg en het ijzer van het raster buigen als je de tang dicht knijpt. De opbindtang beschikt over drie standen zodat je twijgen van verschillende diktes vast kunt zetten. Zet de tang om de twijg en het ijzer en druk hem dicht. Nu zit de tak vast. Lees meer over de soorten klimplanten.

Planten begeleiden

Voordelen van deze opbindtang zijn dat het ijzerdraad de twijgen niet afknelt als ze dikker worden, want de draadjes zijn zo dun en flexibel dat ze vanzelf openbuigen als dat nodig is. Verder is de tang makkelijk te herladen met de nietjes. Je kunt de tang ook gebruiken voor het begeleiden en vastmaken van dakplataan, leilinde en druif. Ook bestaan er nog andere soorten tangen, bijvoorbeeld voor het maken van gazen hekwerken en schanskorven.