WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze bloemen geven de tuin een kleurboost in de herfst

Bloemen bloeien normaliter in de lente en zomer en verliezen hun prachtige kleuren als de herfst nadert. Nu heeft dat ook wel wat, die mooie herfsttinten. Maar nog een beetje kleur in de tuin na de zomer is ook niet verkeerd. Met deze bloemen kun je ook in de herfst genieten van een extra kleurboost. 

aster | bloemen in de herfst | tuin in het najaar | paarse bloemen

IJzerhard

Een stevige plant met mooie lila bloemen is ijzerhard. Van deze bloeier kun je zeker tot diep in oktober genieten. Nadert het einde van het bloeiseizoen? Dan kun je de bloemen afknippen en omtoveren tot droogbloemen. Zo kun je er ook binnenshuis nog van genieten.

LEES OOK
Extra lang genieten: bloemen drogen doe je zo

Kattensnor

Een eenjarige bloeier waar je wel een lang seizoen van kunt genieten is de kattensnor. De bijzondere bloemen groeien in de zomer en herfst en hebben prachtige kleuren. 

Cyclaam

De cyclaam is een topper om in de tuin te hebben als je in de herfst wilt genieten van bloemen. Zijn kleur laat de cyclaam namelijk pas zien in het najaar en ze bloeit zelfs tot in de winter.

Herfstanemoon

Het zit ‘m al in de naam. De anemoon groeit en bloeit in de herfst. Van sommige soorten kun je zelfs genieten tot in de winter. Verkrijgbaar in tig verschillende kleuren, dus je kunt helemaal los gaan en er een waar kleurenspektakel van maken. 

Herfstaster

Nog zo’n bloeier waarvan de naam het bloeiseizoen al verklapt: de herfstaster. Op een zonnige plek is de aster op z’n mooist in september en oktober. Met een breed kleurenpalet zit er vast een soort bij die matcht met jouw tuin. Extra leuk aan de aster: ze kunnen flink de hoogte inschieten. In dat geval kun je de asters afknippen en als boeket in een mooie vaas doen.

LEES OOK
De mooiste najaarstinten van 2021 voor in huis

Chrysanten

Een prachtige bloem die je regelmatig in boeketten kunt spotten is de chrysant. Niet alleen in een vaas zijn ze mooi, in de herfst kun je er in de tuin ook van genieten. Vanaf september staat de chrysant in bloei tot de eerste vorst.

Blauwbaard

Blauwbaard groeit niet alleen met mooie paarsblauwe bloemen in de herfst, deze plant geeft ook nog eens een heerlijke geur af. Eentje die je dus niet wilt missen in de tuin voor kleur én geur in het najaar.

Viooltjes

Iedereen kent ze: viooltjes. Met het eindeloze aanbod kun je hier eeuwig mee combineren. Met de wintervariant kun je genieten van de vrolijke bloemen in de herfst. 

Zilverkaars

Een plant met unieke bloemen is de zilverkaars. De mooie witte pluimen van bloemen verschijnen in september en oktober.

LEES OOK
Indian summer: bloemen in intense en warme kleuren

Zonnekruid

Altijd zon in de tuin, ook in de herfst: dat bereik je door zonnekruid te planten. De zonnige bloemen bloeien aan het eind van de zomer en tot november kun je van de kleuren in de tuin genieten. 

nog meer: tuinieren