WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Get this party started! Onmisbare items voor een cocktailparty

Of het nou een bloedhete zomer is of hartje winter: een cocktailparty kan altijd. Iedereen wordt er blij van én je kunt hem gewoon thuis organiseren. Welke items onmisbaar zijn op zo’n feestje? Wij zetten ze op een rijtje. Let’s get this party started!

drankjes-mochtails-vtwonen

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is… juist, het halve werk. Zo ook om er een spetterende cocktailparty van te maken. Zorg op voorhand voor de lekkerste recepten voor zowel cocktails als mocktails. Zo kan iedereen een geslaagd feestje hebben. Zorg dat de ijsblokjes klaarstaan en de ingrediënten klaarliggen. En vergeet het meest essentiële onderdeel niet: de cocktallshaker. Zo wordt het voor jezelf ook een stuk onbezorgder.

LEES OOK
Hiermee houd jij je drankje koel deze zomer

Opdienen

Klaar om de cocktails te maken en tot in perfectie op te dienen? Prachtige cocktailglazen zijn natuurlijk onmisbaar op een cocktailparty. Bedenk van tevoren goed welke type glas je nodig hebt voor welk type cocktail. Ook de hoeveelheid glazen is belangrijk, tussendoor afwassen is niet optimaal voor de feeststemming. Denk ook aan eventuele rietjes, cocktaillepels en garneringen.

LEES OOK
Feestje vieren… hoe deden we dat ook alweer?

Uitserveren

Nu de cocktails shinen in een mooi daarvoor bestemd glas met de benodigde aankleding kan een mooie bediening natuurlijk niet uitblijven. Een stevig maar goodlooking dienblad is dan ook essentieel. Zorg dat er extra ijs en bijbehorend fruit en hapjes binnen handbereik liggen voor de feestgangers. Servetten voor eventuele ongelukjes komen altijd van pas. Net als een karaf met water. 

Kers op de taart

Cocktails – én mocktails – brengen al een hoop gezelligheid met zich mee. Maar met de juiste aankleding en accessoires til je het naar een nog hoger niveau. Hang gezellige lampjes, ballonnen en slingers aan de wand voor extra feestelijkheid. Maak ook de tafelsetting compleet met een mooi tafellaken, bloemen in leuke vaasjes en hapjes op een mooi servies. Ready to party! 

LEES OOK
DIY: papieren slingers maken

nog meer: tuinieren