Schoffels

Met een schoffel kun je de grond losmaken en daardoor onkruid verwijderen. De schoffel snijdt het onkruid af bij de wortel. Daarnaast kan het onkruid niet opnieuw wortelen door de losse grond en droogt het uit.


Schoffel - Gardena

Soorten schoffels

Er bestaan verschillende schoffels met diverse bladen. Bedenk wat je met de schoffel wilt voor je er een aanschaft. Hieronder lees je waar je welke schoffel het best voor kunt gebruiken. Alle schoffels zijn weer onder te verdelen in duw- of trekschoffels. Een duwschoffel gebruik je door hem heen en weer door de aarde te bewegen. Een trekschoffel sla je in de grond en trek je naar je toe. Een duwschoffel kan vaak ook als trekschoffel worden gebruikt.

Rechthoekige schoffel

Een rechthoekige schoffel is zeer geschikt voor het grof verwijderen van onkruid en wildgroei tussen bomen, struiken en planten. Je kunt met een rechthoekige schoffel zowel duwen als trekken indien hij aan vier zijden is geslepen. Deze schoffel is erg geschikt voor een zandgrond border en plantsoen.

Puntige schoffel

Met een schoffel met punt worden onkruid en grond makkelijker losgeschoffeld.

Ruitvormige schoffel

Een schoffel in ruitvorm gebruik je voor het precieze schoffelwerk. Je kunt hem gebruiken om onkruid onder de wortel los te snijden. Daardoor wordt ook meteen de grond losgeschoffeld.

Ronde schoffel

Een ronde schoffel is erg geschikt voor zandgrond border en plantsoen. Meestal schoffelt hij met een scherpe voorkant.

Halfronde schoffel

Een halfronde schoffel kun je gebruiken voor bloemperken en grindpaden.

Pendelschoffel

Een pendelschoffel heeft de vorm van een beugel. Deze schoffel functioneert als duw- en trekschoffel. Door de beugelvorm kan je altijd zien waar het mes zich bevindt. De schoffel is aan twee kanten geslepen en werkt lichter dan veel andere soorten schoffels. Je kunt een pendelschoffel aanschaffen bij kopersporen.nl.

Waar te koop?

Schoffels zijn bij alle tuincentra wel te vinden. Wij hebben hieronder een aantal betrouwbare adressen geselecteerd voor tuingereedschap.

Bron: Fotografie Gardena CS Schoffel 12 cm, te koop bij www.gardenabyfonq.nl.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 8 oktober 2013 om 10:54

Graag zou ik meer informatie zien omtrend de gebruikte materialen van de schoffels omdat er heel veel kaf tussen het koren zit.Er zijn ijzeren schoffels ,nitraat geharde stalen schoffels en gesmede stalen schoffels,waarbij die laatste twee gelijkwaardig zijn aan elkaar qua kwaliteit.De ijzeren schoffels zou ik niet aan bevelen.

>

Anoniem op 19 juli 2012 om 17:49

Vul een lege fles met water en zet die omgekeerd met de tuit in de aarde in een potplant, zodat deze een week lang water krijgt.

>

Anoniem op 18 juli 2012 om 10:28

Dag Margon,

Wat fijn om te horen! Als je graag op de hoogte blijft kun je je inschrijven op onze nieuwsbrief. Dat kun je http://www.tuinieren.nl/inschrijven-nieuwsbrief" rel="nofollow">hier doen. Als je ook aanwezig bent op social media kun je ons ook daar volgen (zie de linkjes rechtsboven).

Clarissa Filius

>

Anoniem op 16 juli 2012 om 17:08

Ik vind deze site heel goed en zou graag op de hoogte blijven van alles
Bij voorbaat dank

Shop suggesties

Inspiratie suggesties