WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Graskanten

Naast het maaien, verticuteren en mesten van je gazon hoort ook het bijhouden van de graskanten bij gezond onderhoud van het gazon.

 Steken van graskanten

Om een strakke afscheiding tussen de bestrating en het gazon te krijgen, moet het gras worden afgestoken. Daarnaast kun je na het maaien altijd de kanten bijknippen. Zo ziet je gazon er altijd mooi verzorgd uit.

Kantjes steken

Het gras moet twee keer per jaar worden afgestoken. Zo krijg je een mooi strakke afscheiding met de bestrating. Dit kun je gemakkelijk doen met een speciale graskantensteker in de vorm van een halve maan. Kantjes steken kan ook met een spa, maar vanwege het enigszins holle blad worden de kanten dan minder mooi recht. Er bestaan goede, robuuste graskantenstekers, deze zijn te koop bij tuincentra. Ook zijn er speciale opsluitranden verkrijgbaar, door deze te plaatsen hoef je de graskanten nooit meer af te steken.

Graskanten bijknippen

Je kunt de graskanten altijd na het maaien bijknippen. Daarnaast is het verstandig om dit in ieder geval in april een keer te doen. Knip ze daarna om de paar weken even bij. Je kunt daarvoor een grasschaar of een heggenschaar gebruiken. Je kunt ook een rand met klinkers rondom het gazon leggen. De grasmaaier kan daardoor over de klinkers rijden en zo de grasranden afmaaien.

Grastrimmer

Als je liever een snellere en meer efficiënte methode wil, gebruik dan een grastrimmer. De kop van de trimmer bestaat uit twee nylondraden. Deze hebben als functie het afsnijden van de grassprieten. Wanneer je met de kop van de trimmer een klap op de grond geeft, worden de draden door rotatie langer. Het apparaat is zelfs zo gebruiksvriendelijk dat hij de draden, als ze te lang worden, met een ingebouwd mesje automatische afsnijdt. Dit zorgt ervoor dat je rustig verder kunt gaan met maaien.

nog meer: tuinieren