WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kunstgras in de tuin

Wil je graag een groen gazon, maar heb je geen groene vingers of gewoonweg geen tijd om het te onderhouden? Dan kan kunstgras een oplossing zijn. Het heeft geen onderhoud nodig en geeft direct een groen resultaat in de tuin.

kunstgras leggen in de tuin

Kunstgras of echt gras?

Als je besluit dat je een gazon in de tuin wilt, kun je kiezen tussen zaaien, zoden of kunstgras. Met kunstgras en graszoden heb je het snelst een groen resultaat. Het onderhouden van een gazon kost veel tijd en dat heeft niet iedereen. Een slecht onderhouden gazon krijgt al snel kale of gele plekken en staat vol onkruid. Mooi is anders! Je kunt jezelf daarom beter van te voren een aantal vragen stellen:

  • Heb je groene vingers?
  • Heb je de tijd om het te onderhouden?
  • Wat is de ligging van het gazon?

Als je geen groene vingers hebt of weinig tijd, dan is kunstgras vaak de beste keuze. Vergeet ook de ligging niet, want op een schaduwplak zal gras niet goed groeien!

Het gemak van kunstgras

Het grote voordeel aan kunstgras is dat het vooral heel veel gemak biedt. Je hoeft bijvoorbeeld niet te grasmaaien, verticuteren, sproeien en bemesten. Een kunstgras gazon hoeft alleen af en toe opgeborsteld te worden, zodat de grassprieten weer omhoog staan. Tegenwoordig zijn er ook veel soorten kunstgras waarbij zelfs dat nauwelijks meer nodig is.

Altijd mooi

Veel mensen denken nog steeds dat kunstgras een onechte uitstraling heeft. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn! Er zijn tegenwoordig veel kwalitatieve kunstgrassen verkrijgbaar die niet van echt gras te onderscheiden zijn. En het blijft jarenlang die mooie uitstraling behouden, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Kunstgras kiezen

Het is belangrijk om de juiste soort kunstgras te kiezen. Bepaal dus van tevoren wat de belangrijke eisen zijn. Waar de één een realistisch gazon belangrijk vindt, is voor de ander de prijs bepalend. Er zijn namelijk veel verschillende soorten verkrijgbaar. De kunstgrassprieten zijn er bijvoorbeeld in verschillende groen- en bruintinten (om het natuurgetrouw te laten lijken) en ze zijn er in diverse hoogtes, dieptes, lengtes en dichtheden.

nog meer: tuinieren