Bamboe Fargesia Murieliae

beeld vtwonen Beeld

De niet woekerende bamboe Fargesia nitida is een soort met fijn blad en groene, naar geel verkleurende stengels die tot 3,5 m hoog wordt. Zeer fraai. Bamboe Fargesia is een van de bekendste en sterkste, niet woekerende bamboes. Deze verdraagt 25° C vorst!

Lees verder onder de advertentie

Kan bamboe bloeien?

Bamboes hebben een eigenaardigheid: eens in de 40 tot 100 jaar komen bamboes wereldwijd tot bloei. Het vervelende is dat de planten na de bloei meestal afsterven. Als de bloeiperiode eenmaal voorbij is, kan de bamboesoort die gebloeid heeft, met een gerust hard weer aangeplant worden. Overigens loop je met elke soort het risico dat hij gaat bloeien wanneer hij net lekker groot is geworden.

Waar kan ik Fargesia murieliae planten?

Bamboe Fargesia is een makkelijke plant die geen uitgesproken voorkeur heeft voor een bepaalde grondsoort, maar wel houdt van een vochtige ondergrond. Vaak wordt deze plant op een zonnige plaats geplant, maar hij verdraagt vooral schaduw goed. Ook voor kleine tuinen zijn Fargesia’s zeer geschikt. Ze groeien hoog op en kunnen o.a. uitstekend als fraaie, groenblijvende haag worden toegepast. Lees meer daarover bij bamboes planten.

Is Fargesia murieliae een niet woekerende bamboe?

Bamboes ontwikkelen veel nieuwe groeischeuten vanuit de wortels en kunnen daardoor vrij breed worden. Het fijne van deze bamboesoort is, dat ze geen uitlopers maakt en dus niet door de hele tuin woekert. Het is dus een niet woekerende bamboe.

Lees verder onder de advertentie

Is bamboe Fargesia winterhard?

Als deze niet woekerende bamboe onderhevig is aan een stevige vorstperiode, kan hij zijn blad laten vallen (in zachte winters blijft de plant groen). Een beschutte standplaats zorgt ervoor dat het wintergroene blad mooi blijft.

Hoe kan ik bamboe Fargesia nitida snoeien?

Veel soorten bamboes vormen nieuwe groeischeuten vanuit de wortels. Als een deel van een stengel wordt afgeknipt, zijn er op het overblijvende deel geen knoppen die kunnen uitlopen, maar wel worden eventueel aanwezige zijstengels tot extra groei gestimuleerd. Dit ziet er niet mooi uit en wordt over het algemeen afgeraden. Lees meer over de snoei bij bamboes snoeien.

Bestel de plant direct.

Lees verder onder de advertentie

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijnse naam

Fargesia murieliae

Familie

bamboe

Latijnse familie

murieliae

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Niet snoeien.

Bemesting

Basisbemesting in het voorjaar geven.

Winterhard

goed

Bodem

iedere goed doorlatende grond

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Halfschaduw, Schaduw

Beschrijving

halfschaduw tot schaduw

Lees verder onder de advertentie

Hoogte

Maximaal

350

Beschrijving

tot 3,5 meter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

geelbruine pluimen

Bloeitijd

Begin

Januari

Eind

Januari

Lees verder onder de advertentie