4x stylingtips voor de tuin

Pergola, Cubic Pergola Systeem (). Lampion large met zwart-witte stip, lampion medium met graniet/zwart/wit, lampion medium wit met gouden stip, lampion medium met roze-gouden stip (). Rotan lamp, rotan tafel, ronde potten, hoge potten (). Stoel links, houten schaaltjes, oranje glazen, keramische kommen in grijs-wit, poef (). ,  (HK Living). Dienblad in zilver (). Rotan stoel rechts(). over stoel (H&M).  (Storebror). Tegels Solostone Beachwood Antracite van vtwonen (). Overig privébezit. Beeld vtwonen 08-2016 | Fotografie Sanne Tulp | Styling Anke Helmich
Beeld vtwonen 08-2016 | Fotografie Sanne Tulp | Styling Anke Helmich

Hoera, de dagen worden warmer en langer. De hoogste tijd om die gezellige en relaxte sfeer van binnen te verplaatsen naar buiten. Hoe je dat doet? Door te beginnen met deze 4 snelle tuin styling-tips.

Lees verder onder de advertentie

1. Verschillende zitplekken

Creëer een woonkamer gevoel door ook buiten te kiezen voor meerdere zitplekken. Loungen doe je op de (zelfgemaakte) hoekbank van steigerhout met dikke matraskussens en buiten eten is fijn aan de grote eettafel met bank. Losse elementen als poefen, krukjes en bijzettafels kunnen onder de arm mee naar buiten en zijn makkelijk bij te schuiven voor een drankje of als extra zitplek. De hangmat is de ideale plek voor een korte siësta en de stapel zachte kussens (verzameld uit het hele huis) maakt het buiten zitten compleet.

2. Verlichten

Misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan de tuin denkt, maar goede verlichting is ook buiten belangrijk én sfeerbepalend. Denk hierbij aan een wandarmatuur met een subtiele lichtbron voor gezellig en functioneel licht op het terras. Of een lichtsnoer met losse lampjes, dat zorgt direct voor een feestelijk gevoel. Ook zonder buitenstopcontacten kun je licht creëren: met kaarsen, windlichten en lantaarns bijvoorbeeld. Of met verlichting op zonne-energie in de vorm van lampionnen of spots: overdag laden deze lampen zichzelf op, om ‘s avonds te kunnen stralen.

beeld vtwonen Beeld vtwonen TUIN 02-2020 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek
Beeld vtwonen TUIN 02-2020 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek
beeld vtwonen Beeld

3. Kleurrijk

Maak jij het jezelf liever niet te moeilijk? Kies dan voor een bescheiden en ingetogen kleurenpalet van grijs- of natureltinten. Het zorgt niet alleen voor een rustig geheel, maar maakt ook dat nieuw tuinmeubilair of accessoires eigenlijk altijd toe te voegen zijn. Bovendien, vrolijke kleuren kun je ruimschoots toevoegen met fleurige planten en bloemen, vrolijke kussens of een multicolour buitenkleed. Zo ben je altijd op vakantie in eigen tuin.

Lees verder onder de advertentie

4. Accessoires

Het maken van gezellige hoekjes, het toepassen van accessoires en details: het stopt niet op de drempel naar het terras. Door kleuren uit het interieur ook in de buitenboel terug te laten komen ontstaat eenheid. Neem textiel als kussen en plaids lekker mee naar de tuin en verbind de losse elementen bij de zithoek met een outdoor tapijt. Zet grote (tropische) planten in potten, verzamel een groepje bij elkaar en vul aan met glazen vazen of stoer aardewerk. En ga je echt op de romantische toer, dan mag een buitenkacheltje of vuurschaal hier natuurlijk niet ontbreken.

Nog meer tuin styling inspiratie? Lees hier verder

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: foto 1: vtwonen 08-2016 | Fotografie Sanne Tulp | Styling Anke Helmich | foto 2 / 3 : vtwonen TUIN 02-2020 | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek