3x boeken over moestuinieren

beeld vtwonen Beeld

Moestuinieren is populair! En dat is ook niet zo gek, aangezien het een leuke en gezonde bezigheid is. Maar ben jij iemand die zelfs de moestuintjes van de supermarkt niet in leven kunt houden? Geen paniek, want met deze boeken gaat het je zeker lukken. Wij lichten drie boeken uit over moestuinieren. Een voor beginners, een voor mensen die al enige ervaring hebben en een voor moestuin-gevorderden. Want niets is fijner (en gezonder) dan te genieten van je eigen geteelde groente en fruit. 

Lees verder onder de advertentie

1. De Makkelijke Moestuin

Auteurs Jelle Medema en Saskia Naber laten in dit boek zien dat iedereen een moestuin kan aanleggen. Zelfs als je denkt dat je niet over groene vingers beschikt en weinig tijd hebt. Het boek laat je op een gemakkelijke manier zien hoe je een moestuin aanlegt en hoe je jouw planten verzorgt. Binnen no-time kun jij verse groente uit eigen tuin eten. Er zit ook een handige zaaikalender bij waarop je precies kunt zien wanneer en wat je moet zaaien. Succes gegarandeerd!

2. De Moestuin van Mme Zsazsa

In dit boek leer je alles over ecologisch moestuinieren. De basis voor beginners, maar ook tips voor het grondigere werk voor gevorderden. Daarnaast zitten er talloze recepten in die gekoppeld zijn aan seizoensgroente. Zo maak je tijdens ieder seizoen heerlijke recepten met jouw eigen geteelde groente en fruit.

3. De tuinplanten Mix en Match gids

Als je de basis van moestuinieren onder de knie hebt, is het fijn om meer de diepte in te gaan. Per specifiek onderwerp zijn er leerzame boeken te vinden. Neem nou dit boek over combinatieteelt. Het boek laat je precies zien welke plantsoorten naast elkaar kunnen leven en welke niet. Kies een hoofdgewas en bekijk in dit boek welke gewassen je daarbij kunt mixen en matchen. Zodat je een harmonieuze moestuin krijgt waar alle planten gezond kunnen groeien.

Lees verder onder de advertentie

Bron beeld: De groene keuken