WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tienerkamer meisje

Op een gegeven moment krijgen meiden de leeftijd dat ze een stoere tienerkamer willen. Alle kinderachtige accessoires mogen – nee, moeten – eruit om plaats maken voor meubels en accessoires voor tieners. Uiteraard is een plek om met vriendinnen huiswerk te maken en te kletsen onmisbaar. Met onderstaande tips krijg je een tienerkamer om van te dromen.

slaapkamer ideeën tiener
Tienerkamer meisje | PiP Studio | bloemetjesdekbed en blauwe accenten

Kleurgebruik

Je tienerdochter weet waarschijnlijk heel goed wat ze niet wilt. Maar wat ze wel mooi vindt, is wat lastiger. Begin met de basis en kies hiervoor een kleur die jouw dochter mooi vindt. Wellicht roze, rood, kobaltblauw of juist okergeel. Om de slaapkamer niet te kinderachtig te maken, kies je niet alleen voor zachte pasteltinten. Een ‘harde’ kleur erbij zorgt voor een volwassen uitstraling. Verf bijvoorbeeld een muur paars of knalrood. Ook een goed idee: voorzie een muur van een opvallend behang.

Tienerkamer stijlen

Er zijn zo veel verschillende types meiden. Is ze een redelijk lief en romantisch type? Dan is een landelijke tienerkamer misschien geschikt. Deze stijl kenmerkt zich door de zachte kleuren en vormen. Is je dochter een stuk stoerder? Doe dan inspiratie op bij het thema industrieel. Deze tienerkamer bestaat uit harde kleuren en ruige materialen.

Thema’s voor tienerkamer meisje

Voor een tiener is een thema bedenken meestal wat lastiger dan voor een kleiner kind. Het wordt al snel kinderachtig. Maar een thema zoals barok en Pip Studio zijn juist heel geschikt. Een combinatie tussen slaapkamer en studeerkamer doet het ook altijd goed bij tieners.

Tienerbedden

Heb je in de tienerkamer weinig ruimte, maar wil je er wel een fijne plek van maken? Dan is een hoogslaper van de oplossing. Het merk Vipack heeft hoogslapers inclusief bureau in de collectie. Maar bekijk ook eens alle hoogslapers bij Leen Bakker. Hier vind je fijne hoogslapers inclusief tafel en bank. Erg gezellig als er vriendinnen komen!

Accessoires meiden

Om de tienerkamer gezellig aan te kleden leg je het hele bed vol met sierkussens. Mooie kussens vind je bij FEST Amsterdam. Dit merk heeft kleurrijke kussens met vrolijke prints en grafische vormen. Wil je een opvallend item in de tienerkamer? Plak dan een muursticker aan de muur, bijvoorbeeld van het merk Ferm Living.

nog meer: Tienerkamer