WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van zo’n kinderhoek wordt iedereen blij

Natuurlijk wil je dat de kinderen bij je in de buurt spelen om zo een oogje in het zeil te kunnen houden, maar voor je het weet nemen ze met al hun knuffels en bouwwerken de woonkamer over. Tijd voor een kinderhoek die én stylish én praktisch én leuk voor jongste bewoners is.

Speelhoek of kinderhoek voor de kinderen

Opbergen

Rondslingerend speelgoed opbergen wordt iets leuker wanneer je dit in een mooie bank, mand, kist of kast doet. Wanneer je het jezelf en je kinderen aanleert om aan het einde van de dag de boel op te ruimen in de kinderhoek, dan heeft iedereen daar lol van. Geef op de kist of bak aan wat waar hoort door middel van een symbool of tekening. Op die manier belanden de knutselspullen niet bij de Barbies.

De mooiste legobouwwerken mogen uiteraard blijven staan op een tafeltje of bureau. Er zijn speciale Lego-opbergboxen in mooie kleuren waar je alle stenen in kunt opbergen. En Ikea heeft in samenwerking met hetzelfde merk een opbergdoos bedacht waar de bouwwerken ook op kunnen worden geklikt.

Meer opruimtips voor speelgoed lees je hier.

vtwonen 07-2020 | DIY opbergbankje met rotan leeuw aan de muur

Twee-in-een

Niets meer terugvinden van de explosie eerder die dag? Daar zijn multifunctionele bankjes ideaal voor. Deze opbergbank hiernaast maak je zelf van multiplex. De binnenkant biedt ruimte aan al het speelgoed dat je liever niet terugziet in je interieur. Tussen de gleuven aan de zijkant is plek voor de favoriete leesboeken en wanneer de kist dicht is, is het plots een fijne zitplek geworden voor het hele gezin.

Zie je het zitten om zelf aan de slag te gaan? Hier vind je het complete stappenplan voor het opbergbankje.

Ook deze XL-kastenwand biedt aan al jouw spullen én die van de kinderen meer dan genoeg plek. Zo maak je hem zelf.

Speelhoek

Wanneer je de ruimte hebt voor een speelhoek in de woonkamer, kun je het zo gek maken als je wilt. Is je zoon of dochter een bouwer of knutselaar? Dan is het fijn om een tafeltje of bureau met stoel te hebben staan. Voor kinderen die eindeloos rollenspellen spelen of het fijn vinden zich terug te trekken in hun eigen wereldje, is een tipi-tent of speelhuisje ideaal. Zo’n tent onttrekt ook meteen een hoop speelgoed aan het oog, dus jij blij, zij bij.

Tip: check ook de circustent / opbergplek die vtwonen stylist Marianne bedacht voor de kinderen van Raymond en Esther in Weer verliefd op je huis.

nog meer: styling