Speelgoed opruimen: snelle oplossingen voor alle woonruimtes

beeld vtwonen Beeld

Leuk zijn ze hè, die dreumesen. Maar wat laten ze een hoop rotzooi achter. Een beetje interieurfanaat krijgt het op de heupen van al dat rondslingerende speelgoed. Gelukkig zijn er talloze oplossingen om speelgoed opruimen op een stijlvolle manier te doen. Kind blij, jij blij.

Lees verder onder de advertentie

Speelgoed opruimen in de woonkamer

Laten we beginnen in de ruimte waar het meest gespeeld wordt: de huiskamer. Het kruipt, rent en vliegt de hele dag alle kanten op. Gezellig, natuurlijk, maar al dat speelgoed beweegt met ze mee en eindigt niet altijd (lees: nooit) waar het hoort. De oplossing is kinderlijk eenvoudig: creëer een speelhoek. Een gezellige plek die volledig is ingericht voor de jongste bewoners in huis en ook dienstdoet als opruimplek. Zaak is wel dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over het terugleggen van speelgoed in de speelhoek. Bouw bijvoorbeeld elke dag een opruimkwartier in of maak er een spel van. De kracht van herhaling en het speelse element slaan bij kinderen goed aan.

Ook handig: manden aan de muur om speelgoed in op te bergen. Dat past in de meeste interieurs en het geeft je nog enigszins de kans om het speelgoed te ordenen. Handig, want een gesorteerd opruimsysteem zorgt ervoor dat de kleintjes niet alles overhoop hoeven te trekken om hun favoriete speelgoed te vinden.

Speelgoed opruimen in de slaapkamer

Rondslingerend speelgoed ligt niet alleen in de woonkamer. Was het maar zo’n feest. Je bent vast weleens in je donkere slaapkamer op een legoblokje gaan staan. Auw! Om orde in de chaos te scheppen, kan een speelgoedkast de oplossing zijn. Een stijlvol exemplaar met lades, bakken en planken. Zo kan alles netjes opgeborgen worden. Geen plek voor een kast? Kies dan voor manden of opbergzakken aan de muur, die je op de overloop of in de grootste slaapkamer kwijt kunt.

Lees verder onder de advertentie

Speelgoed opruimen in de kinderkamer

Je met moeite een weg banen door een met speelgoed gevulde kinderkamer is verleden tijd. De oplossing zit ‘m in opbergkisten of een bed met lades. Opbergkisten zijn er in alle soorten en maten: van riet tot hout of beschilderd met het favoriete tekenfilmfiguur van je kind(eren). Mooie opbergkisten van hout vind je in de vtwonen shop. Ook leuk: zelf een speelgoedkast maken. In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt.

Beter voorkomen dan genezen

Hoewel alle bovenstaande oplossingen prima kunnen helpen bij het opruimen van speelgoed, begint een opgeruimd huis bij je instelling als ouder. Rouleer met speelgoed dat ze hebben. Zo blijven dezelfde items elke keer weer verrassen en loopt het huis niet over. Uitgespeeld? Bewaar het niet te lang en geef het speelgoed door aan de volgende generatie. En alles wat kapot is, gaat natuurlijk in de prullenbak. Opgeruimd staat netjes!

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld uit video met Femke Pastijn