WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x stylen met dessins

Dessins zijn dé ultieme mooimakers voor je huis. Behang, bekleed, schilder en scheur. En je bent zó klaar! Wij geven je 4x styling-tips met dessins.

pagina's op de muur linnen doek met tekst klassiek behang met witte tafel kussens met dessins dessins plus teken

Tekst + beeld + lijm

Een baan op de wand vol inspirerende tekst- en beeldpagina’s is heel geschikt voor een werkruimte, maar zó decoratief dat het overal leuk is. Pak een stapel favoriete tijdschriften, scheur alle pagina’s uit waar je blij van wordt en plak ze met niet-permanente spuitlijm op de wand. Op die manier kun je ze ook weer gemakkelijk weghalen, verplaatsen of vervangen. Wissel tekst en beeld af en laat een of twee kleuren terugkomen voor een mooi geheel. De tafel bestaat uit schragen en een blad van multiplex dat met behanglijm werd beplakt met pagina’s uit Chinese, Japanse en Arabische kranten. Om het papier te beschermen is het verstandig om het resultaat af te lakken met een transparante lak.

Linnen + streep + latex

Bekleed een wand met oude linnen doeken en je hebt een mooi canvas om met zwarte latex een tekst op te schrijven. In een gestuukte wand kun je tacken, maar om je muur te sparen is het misschien beter om een houten frame te maken en daar de stof op te spannen. Het voordeel daarvan is dat je je zelfgemaakte kunstwerk kunt verplaatsen. Hang als decoratie een mooie schaal of een mooie houten lijst op het linnen.

Stoer + fris + klassiek

De flockprint dessinss van het diepzwarte behang ligt als een fluwelen laagje op de ondergrond, heel chic! Het dessin is eigentijds, maar de uitstraling van het behang is onmiskenbaar klassiek. Dat mixt mooi met stoer en fris. Prima geschikt voor een klein wandje (dus zo gepiept) in een moderne ruimte die je wat meer cachet wilt geven. De ronde witte houten tafel zorgt voor een mooi contrast met het diepzwarte behang.

Streep + bloem + ruit

Is je woonkamer rustig met een basis in wit of grijs? Dan kun je gerust op één plek los gaan met botsende dessins, stijlen en kleuren. Maak bijvoorbeeld van de bank een opvallend object door de bank aan te kleden met alle gestreepte, gebloemde en geruite plaids, lappen en kussens die je in huis kunt vinden. Voeg daar nog een mooi geruit vloerkleed aan toe. Kom je nog een rol behang tegen, dan kan die er ook bij!

nog meer: styling