WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Goed gekast: mooie én praktische kasten in het interieur

Als je ‘inrichten’ zegt, denk je eerder ‘lekkere bank’ dan ‘kastruimte’. Maar mooie kasten in het interieur kunnen zomaar de sterren van de kamer worden. Helemaal als je er een onbenutte plek mee vult.

Kasten in het interieur hoeven niet alleen praktisch te zijn maar mogen juist ook opvallen

Kasten in het interieur: bureau

Lagen brede kasten in het interieur, hoeven niet per se met de rug tegen de muur te staan. Hier dient het, ook door de felle kleur, om een langgerekt bureau in twee werkplekken te verdelen. En je hebt er meteen extra aflegruimte bij.

Stylingidee: Een beetje kleur in een wit interieur heeft groot effect, dus het is leuk om te bedenken welk effect dat dan precies moet worden. De leukste kasten shop je uiteraard in de vtwonen shop.

Een lage locker kast kan een kantoor opfleuren

Kast als roomdivider in het interieur

Op elke plek waar een roomdivider past, past misschien ook wel een kast in het interieur, als je rekening houdt met de omloopruimte. Hier is naast een vlak weggewerkte gashaard een inbouwvakkenkast gemaakt, die werd meegeverfd in de kleur van de schoorsteenmantel (aan de achterkant zit een keukenkast). Een ideale 3D-wissellijst, waar steeds weer ander moois in kan. Woonidee: zelfgemaakte kunst uit de printer.

Kasten kunnen in het interieur ook dienen als room divider

Kasten in het interieur: zorg voor contrast

Een moderne witte droomkeuken met een grijze vloer is al prachtig, maar de finishing touch is de oude schuurdeur. Daar is niets aan is gelakt, geschaafd of opgekalefaterd, hij is wat hij is. Juist het contrast tussen oud en nieuw zorgt voor karakter. En niemand hoeft te vragen waar de voorraadkast zit.

Een oude schuurduur als kastdeur in de keuken

Kasten op maat

Een boekenkast, zoals deze zwevend opgehangen trapkast, waar ook kunst en mooie accessoires in mogen, maakt in één klap een heleboel andere planken en kastjes overbodig.

Stylingidee: het fijne van een enorme vakkenkast als boekenkast is dat je niet elk vak tot de nok hoeft te vullen, want de boeken hoeven elkaar niet op hun plaats te houden. Je kiest per vakje precies wat je erin kwijt wilt. Zo blijft het een luchtige witte kast en is je compositie in een handomdraai aan te passen. Tip: zo maak je zelf een wandkast.

Een vakjeskasten is een stijlvolle manier om voor meer kasten in het interieur te zorgen

Kast voor jezelf

Een standaard garderobekast is al snel een enorm gevaarte in een kinderkamer. Veel bescheidener is deze mooie lockerkast met legplanken. Maar 38 cm diep, zodat iedereen zelf bij de spullen achterin kan. Een walk in closet is uiteraard ook een oplossing, ook als je geen extra kamer hebt.

Kast op maat laten maken? Kijk op deze websites voor inspiratie:

slaapkamer met locker kast

Vakantiegarderobe

Elke ochtend opnieuw voel je je op vakantie in het zuiden als je wakker wordt met dit uitzicht. De ombouw is een Ibiza-wit gestuukte muur, waarbij de originele maat van de louvredeuren leidend was: een deur die iets groter uitviel, kreeg gewoon een grotere uitsparing. Slimme manier om met een ‘probleem’ om te gaan.

slaapkamer-kast-tassen
Oude louvredeuren zijn te vinden bij uitdragerijen en handels in oude bouwmaterialen, zoals Jan van IJken Oude Bouwmaterialen, Benko en Leen Oude Bouwmaterialen. Gestreepte plaid, 250×150 cm (10days). Gestreepte shopper, driehoekige tas van Ferm Living (Nijhof). Paspop (Gezuster Stoop).

Shop de stijl

nog meer: styling