WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kunst aan de muur: jouw persoonlijke artwall

Met kunst aan de muur geef je je huis sfeer en persoonlijkheid. Of het nu om één groot schilderij gaat, een paar mooie prints of foto’s of juist een wandvullende combinatie van kunstwerken. Wil je weten hoe je een goede compositie maakt, welke kleur jouw kunst mooi laat uitkomen en waar je betaalbare wanddecoratie kunt vinden? Lees dan onze stylingtips.

vtwonen 2-2020 | kunstmuur

Kunst kopen

Kunst is een tekening van je kind tot een echte meester en alles daar tussenin. Kunst is ook iets heel persoonlijks, het raakt je of het doet je helemaal niets. Voor sommigen is de drempel om eens een galerie binnen te stappen best hoog, maar gelukkig kun je online veel collecties bekijken en zijn er kunstbeurzen waar je je als nitwit ook op je gemak voelt, zoals de Amsterdam International Art Fair en KunstRai. Kijk ook eens rond op Etsy, Catawiki of Marktplaats. En vergeet de kringloop niet!

Staat een art wall op jouw wensenlijst? Wissel één mooi schilderij dan af met prints, foto’s of een dierbare tekening. Kijk ook even af bij deze kunstliefhebber.

Kunstwerken ophangen

Door te variëren met afbeeldingen, schilderijen en foto’s creëer je thuis je eigen galerie. Alles mag, van XL tot mini-formaat. Wanneer je het niet te druk wilt laten ogen, dan brengen dezelfde kleuren kunst, prints of lijsten rust op je muur. vtwonen stylist Fietje laat in deze video 2 manieren zien om een artwall te maken: een grafische artwall en een persoonlijke artwall. Met natuurlijk tips voor de mooste compostie.

Kleur achter je kunstwerk

vtwonen 2-2020 | kunstmuur zwart

Je kunstwerk of artwall springt er nog meer uit op een mooie achtergrond. Kies daarom voor een kleur die je oog meteen naar jouw kunst aan de muur laat trekken. Bij grafische werken zijn contrastkleuren vaak mooi en donkere kunst benadruk je met een zachtgrijze achtergrond. En donkere muren maken je kunstwerk juist lichter. Heb je één schilderij op de muur? Kies dan een kleur uit het kunstwerk voor de achtergrond.

Kunst lenen

Wanneer je snel uitgekeken raakt op je kunst aan de muur of een kunstliefhebber met een beperkt budget bent, dan is de Kunstuitleen een ideale plek om eens te gaan kijken. Je kiest zelf een maandbedrag uit voor een abonnement en daarmee leen je een kunstwerk en spaar je ook een deel. Ben je toch gehecht geraakt aan een kunstwerk en wil je ‘m het liefst nooit meer terugbrengen, dan kun je van het spaargeld het werk aankopen.

Shoppen in stijl…

nog meer: styling