Interieuradvies: 4 redenen om een stylist in de arm te nemen

Metalen vloerlamp Woody, 28x43x160 cm (lxbxh), exclusief lichtbron € 149,-. Vloerkleed Abstract in crème, 160×230 cm € 199,-. (vtwonen.nl)M.m.v. couleurlocale.eu (salontafel, vaas), vtwonen.nl (fauteuil Desert van Ferm Living). Overig privébezit.  Beeld JA | vtwonen 11-2021 | styling Marlies Does | fotografie Bart Brussee | productie Tanja Saarberg
Beeld JA | vtwonen 11-2021 | styling Marlies Does | fotografie Bart Brussee | productie Tanja Saarberg

Ben je op zoek naar een interieur dat écht bij je past? Of ga je samenwonen maar weet je niet hoe je jullie stijlen combineert? Dan is professioneel interieuradvies een goed idee. Schakel een binnenhuisstylist in die samen met jou op zoek gaat naar de beste oplossingen. Met het juiste advies voor de woninginrichting haal je het maximale uit het interieur en voel jij je in huis ook echt thuis. Dit zijn vier voordelen van een interieuradvies.

Lees verder onder de advertentie

Interieuradvies

Iedereen kan een kamer indelen en stylen, maar soms heb je gewoon een beetje hulp, lef en een duwtje in de juiste richting nodig. Interieuradvies van een professionele stylist helpt je bij het vinden van je woonstijl en de vertaling hiervan naar je huis. Daarnaast komt een binnenhuisstylist vaak met originele ideeën en slimme oplossingen die praktisch én stijlvol zijn. In het advies staat meer over je wensen op het gebied van indeling, kleuren en materiaalsoorten, je favoriete woonstijl en meer.

1. Het interieur wordt één geheel

Losse elementen voor het interieur uitzoeken is vaak niet zo moeilijk. Een mooie stoel of een gezellig vloerkleed aanschaffen is meestal zo gedaan. Maar hoe zorg je ervoor dat het interieur geen verzameling van losse items, maar één geheel wordt? Interieuradvies helpt je hierbij. Voordat je interieuradvies aanvraagt zal een stylist je vragen wat je mooi vindt. Doe inspiratie op door je te verdiepen in de verschillende woonstijlen, doe een woontest om je woonstijl te ontdekken en maak een moodboard met elementen die je graag in het interieur wilt zien. Dit kun je doen via Pinterest of door ouderwets te knippen en plakken uit (woon)magazines. Ga ook de deur uit en doe een rondje langs verschillende stijlkamers in een verschillende woonwinkels. Zo voel je letterlijk de sfeer van verschillende inrichtingen, stoffen en materialen. In het interieuradvies combineert een binnenhuisstylist de elementen die je mooi vindt én zorgt hij of zij voor een samenhangend geheel.

2. Je benut het huis optimaal dankzij advies over de woninginrichting

In het advies maakt een interieurstylist een plan voor het kleurpalet, het soort en stijl van meubels, de verschillende materialen, verlichting en nog veel meer. Je voelt je pas echt thuis in een huis met persoonlijke spullen en sfeervolle accessoires. Ook hier wordt rekening mee gehouden bij het interieuradvies. Maar een binnenhuisstylist gaat bij het advies voor de interieurinrichting ook een stap verder. Is de ruimte bijvoorbeeld onhandig ingedeeld, dan zat de stylist hier advies over uitbrengen en een betere indeling van het huis maken. Zo laat je geen enkele ruimte onbenut en haal je het maximale uit de vierkante meters. Vast op zoek naar indeeltips? Van badkamer tot keuken en van woonkamer tot zolder; tips voor verschillende ruimtes vind je in onze vtverbouwen magazines.

Lees verder onder de advertentie

DOE OOK
De woontest: welke (basis)kleurtype ben jij?

3. Interieuradvies helpt je uit je comfortzone te stappen

Waar je zelf misschien vaak voor veilige opties gaat, durft een stylist een stap verder te gaan. De interieur-comfortzone bestaat uit meubels, kleuren en stoffen waar je aan gewend bent. Waarschijnlijk omdat je er goede herinneringen aan hebt of ze een keer voordelig op de kop hebt getikt. Hierdoor valt het interieur je minder op en daagt het je niet meer uit. Met de frisse blik van een stylist en advies over de woninginrichting is het een stuk minder eng om uit je comfortzone te stappen. Doordat de stylist je laat zien wat mogelijk is, kies je opeens wél voor dat grofgebreide vloerkleed of kussens in een felle kleur. Waar je het in de badkamer eerder op safe speelde, geeft het advies van de interieurstylist je nu een eigen mini-spa waar je optimaal kunt ontspannen. Zeg maar hallo tegen je nieuwe comfortzone!

4. Je thuis voelt weer als nieuw

Uiteindelijk doe je het allemaal voor het woonplezier van jezelf en eventuele medebewoners. Het begint met passend advies voor de interieurinrichting waar je samen met de stylist tot gekomen bent, tot alles in huis op de goede plek – en in de goede kleur – staat. En je zult merken dat thuiskomen in zo’n nieuwe inrichting elke keer weer een feest is. De woning voelt weer nieuw en spannend. Alles staat in harmonie tot elkaar, van de kleuren op de muur tot de accessoires in de keuken. Het huis voelt weer als nieuw en van dit nieuwe interieur kun je nog jarenlang genieten.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld stylisten-vtcollege
Beeld stylisten-vtcollege

vtwonen college: iedereen een droomhuis

Ben je gek op de stijl van vtwonen en wil je weten hoe je dit toepast in huis? De vtwonen-stylisten komen helaas niet bij je thuis voor interieuradvies, maar je kunt wel hun advies krijgen door een van de online cursussen van vtwonen college te volgen.

In verschillende cursussen vertellen de stylisten je over slim indelen, moodboards maken, kleur in huis halen en nog veel meer. Meer informatie en aanmelden

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld 1: vtwonen 11-2021 | styling Marlies Does | fotografie Bart Brussee | productie Tanja Saarberg