Het buitenkleed als kers op de patio: zo style je ‘m

beeld vtwonen Beeld

Als er één item is dat patio’s, terrassen en balkons opfleurt, is het wel het buitenkleed. Het ondergeschoven kindje onder het tuinmeubilair zorgt er – net als in huis – voor dat de ruimte één geheel wordt. Het oogt gelaagd en maakt je buiten ‘af’. Als je nog nooit een buitenkleed hebt gehad, is dit het uitgelezen moment om dat toch eens te proberen.

Lees verder onder de advertentie

Vlekbestendig & kleurvast

Bovendien is het buitenkleed de ideale oplossing voor oneven tegels, droge grond en onkruid: leg er een kleed over en er is niks meer van te zien. Dan is het wel zaak voor een exemplaar te gaan dat de verschillende elementen met vlag en wimpel doorstaat. Niemand zit te wachten op een vervaagd of beschimmeld kleed. Een kleed van polypropyleen is daarom een goed idee. Dat is solide materiaal, gaat lang mee en voelt tegelijkertijd zacht aan blote voeten. Daarnaast neemt het amper vocht op, is het vlekbestendig en kleurvast. Dat betekent dat zo’n kleed prima bestand is tegen een Hollandse hoosbui.

LEES OOK
Ontdek de nieuwe collectie verf van vtwonen

Bohemian

Als je de tuin een zomers gevoel wil geven, is een bohemien thema een goede optie. Met lantaarns, lichtsnoeren, lampionnen, kleur en verschillende texturen kom je al een heel eind. De look maak je af met een buitenkleed met een etnische print. Je hebt zo het hele jaar rond de mooiste setting voor een tuinfeest. Kans bestaat wel dat vrienden nooit meer weggaan.

Lees verder onder de advertentie

Grafische print

Is Scandinavisch meer je ding? Een kleed met een grafische print maakt een stoere patio wat zachter. Bovendien is het ook geen overbodige luxe als je buiten een koude gietvloer beslaat. In een smalle ruimte kun je meerdere kleden neerleggen om de ruimte open te breken. Zo kun je ook verschillende plekken binnen de tuin ontwerpen: een hoekje waar je heerlijk kan luiwammesen, een hoekje waar de barbecue aan gaat en vrienden loom onderuit zakken.

Surfplank

Ook al woon je niet in de buurt van het strand; met een beetje fantasie kun je wel datzelfde gevoel nabootsen. Zet een surfplank ter decoratie tegen de muur (ook als je niet surft, kan jou het schelen), maak gebruik van verweerd hout en kies voor nautische kleuren als wit en blauw. Alleen die frisse zeewind moet je er zelf bij denken.

Lees verder onder de advertentie

Bij 16 nummers vtwonen ontvang je een prachtig buitenkleed voor maar €89,95. Dat is een korting van €84,-!

Shop in de stijl van…