WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Geen pluizende pluimen meer: zo doe je dat

We kunnen al tijden niet meer om pluimen en pampasgrassen heen. Dat geldt helaas ook voor de pluisjes die je er cadeau bij krijgt. Met deze hacks blijven de pluimen intact en ben je af van ronddwarrelend pluis.

vtwonen 01-2021 | binnenkijken bij interior junkie fotomuur met verschillende lijstjes en groene kast
Pluimen tuincentrum. Lamp en vaas Karwei.

Trendy pampasgras

Een vaas vol pampasgras heeft zo z’n voordelen: het werkt niet alleen sfeervol en verzachtend, maar gaat ook een stuk langer mee dan een bos bloemen. Sterker nog, je kunt er jarenlang plezier van hebben. En omdat er zo veel verschillende soorten en kleuren zijn, is er voor ieder wat wils. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel (of was het andersom?) en dat is in het geval van pampasgras het bijbehorende pluis.

Even schudden met die pluimen

Voordat je de pluimen in huis zet, doe je er goed aan om ze buiten goed te schudden. Zo zorg je ervoor dat de meeste losse pluisjes daar wegwaaien in plaats van in huis op de vloer belanden.

Wil je de pluimen bijpunten of afknippen, omdat ze daardoor mooier in de vaas uitkomen? Doe dit dan ook buiten.

LEES OOK
Zo schik je zelf een boeket bloemen

Haarlak voor grassen en pluimen

Waar haarlak allemaal niet goed voor is… Het houdt je kapsel op z’n plek én kan hetzelfde doen voor pampasgrassen. Dus ben je helemaal tevreden over de compositie van je grassen en pluimen? Pak er een bus haarlak bij – dit hoeft uiteraard niet de duurste fles te zijn – en spuit van gepaste afstand alle pluimen op z’n plek. Zo blijven de achtergebleven pluizen aan het pampasgras plakken. Probeer niet ook de vaas in de lak te zetten, want dit krijg je er niet altijd even goed weer af.

Don’t forget: afstoffen

Pluimen zijn prachtig, maar als je goed kijkt zie dat er behoorlijk wat stof in achterblijft. Vergeet daarom niet het pampasgras af en toe voorzichtig buiten uit te schudden. Zo kunnen stofnesten en pluizen wegwaaien. Daarna kun je de bos eventueel weer voorzien van een dunne laag nieuwe lak.

De mooiste vazen…

nog meer: styling