Deze statement stoelen drukken een stempel op je huis

beeld vtwonen Beeld

Er valt veel te zeggen voor tijdloze items, maar met de meer uitgesproken stukken kun je wel een stijlvol statement in huis maken. In een verder basic interieur drukt een statement stoel een een stempel op je stijl.

Lees verder onder de advertentie

De kers op de taart

Een statement stoel kan saaie hoekjes in de slaapkamer, de gang of woonkamer nieuw leven inblazen. Of je nou valt voor strak design, kleurrijke prints of chic velours: met zo’n stoel laat je een stukje van jezelf zien. En je kan er nog op zitten ook.

Wanneer je een nieuwe stoel aanschaft, neem je de diepte, hoogte en de grootte van de plek waar je hem wil plaatsen in overweging. Het formaat van de nabij liggende meubels is een goed startpunt. Een te grote stoel wordt overheersend en kan het zicht in de ruimte belemmeren. Je wil dat een statement stoel de kers op de taart is, maar niet de kamer domineert.

beeld vtwonen Beeld

Toeters en bellen

Het geheim van een statement stoel is het contrast met de rest van de ruimte. Dat kan aan de hand van formaat, vorm en kleur – al hoeft het natuurlijk niet alledrie tegelijk. Vraag jezelf of je wil dat de stoel bij de andere meubels past of dat je de boel op wil schudden en het over een andere boeg gooit.

Lees verder onder de advertentie

Denk overigens niet dat zo’n stoel allerlei toeters en bellen moet hebben om indruk te maken. Zeker wanneer het formaat al opvallend is, hoef je niet ook nog voor een uitgesproken kleur te gaan (al mag het natuurlijk wel). Soms zijn de afwerkingen van de leuning en de textuur van de stof al voldoende om op te vallen.

De vrolijke Fransen

Nu het zo zoetjesaan lente wordt, kan het huis wel een kleurinjectie gebruiken. Kan heel voorzichtig in de vorm van een bos veldbloemen of wat gezellige kussens, maar een échte blikvanger in huis vraagt om wat meer durf. Stap uit het veilige kleurenpalet en ga voor een statement stoel met een uitgesproken kleur of print.

Stijlvol strak

Met een designstoel druk je een stempel op je interieur. Soms is zo’n stoel net het laatste puzzelstukje wanneer je je huis inricht. Het voordeel van zo’n strakke designstoel is dat de meeste van hen qua ontwerp tijdloos zijn. Dankzij de kwaliteit heb je er dus lang plezier van.

Chic velours

Velours is al een tijd niet meer weg te denken uit het interieur. Het geeft meteen een warme boudoir-uitstraling. Als je een velours bank of – eettafelstoelen teveel van het goede vindt, is een fluwelen fauteuil het antwoord. Het geeft meteen sfeer. Vooral wanneer je jezelf gezellig over zo’n stoel drapeert voor het betere lounge-werk.

Lees verder onder de advertentie

Bron: 1. vtwonen 12-2018 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning | M.m.v. Social Label Den Bosch | Bloomingville.

Lees verder onder de advertentie