Boorangst? Zo los je het op

beeld vtwonen Beeld

Trillende vingers, een verhoogde hartslag en het eeuwig zonde vinden van die versgestuukte muur. Mensen met boorangst durven gewoonweg niet het eerste gat te boren. Herkenbaar? Dan ben je niet de enige, zelfs onze hoofdredacteur Nicolette Fox heeft er last van. Maar hoe krijg je dan toch die o zo gewenste art wall?

Lees verder onder de advertentie

Klevende spijkers

Niet boren, maar kleven… wist jij dat het bestond? Deze klevende spijkers gebruik je in combinatie met een plakstrip die je heel makkelijk opplakt én weer verwijdert. Ze zijn ook geschikt voor oneffen en gevoelige muren. Let wel op met zware kunstwerken, want de spijkers hebben een beperkt draagvermogen.

Niet hangen, maar leunen

Gaat zelfs kleven je te ver? Dan kun je schilderijen ook tegen een muur laten leunen. Grote kunstwerken geef je – net als in een atelier – een plek op de vloer en kleinere prints en schilderijen kun je op een kastje, sidetable, schouw of een wat diepere lambrisering zetten. Op die manier kun je steeds de samenstelling wisselen, zonder dat je de boor erbij hoeft te pakken. Een minpunt? De kunstwerken nemen zo meer plek in beslag dan aan de muur. Maar dat heb je er als boorangsthaas vast voor over.

Tip! Op het vtwonen tijdschriftenrek kun je ook een flinke kunstcollectie kwijt.

Lees verder onder de advertentie

Ophangrails

Dé manier om voor eens en voor altijd van het boor-gedoe af te zijn is het ophangen van rails langs de bovenkant van je wanden. Deze ophangrails kun je zelfs met een plakstrip bevestigen, maar check wel de maximale draagkracht voordat je gaat klussen.

Met boren zit je veiliger, al moet je je natuurlijk wel even over je boorangst heenzetten. Toch zal het ophangen van het rails minder heftig zijn, omdat het geen boorgaten op ooghoogte zijn en je met het systeem alle kanten op kunt als ie eenmaal hangt.

beeld vtwonen Beeld vtwonen 13-2018 | Fotografie Jeroen van der Spek, styling Cleo Scheulderman
Beeld vtwonen 13-2018 | Fotografie Jeroen van der Spek, styling Cleo Scheulderman
Lees verder onder de advertentie

Wandplank

Een lange, smalle wandplank is ideaal voor het showen van je kunstwerken. Ook zo’n plank kun je bevestigen met kleefschroeven, voor wat zwaardere werken zul je misschien moeten boren. Maar als de wandplank hangt, dan blijf je variëren. Kun je hiervoor wel wat stylingtips gebruiken? Fietje laat je graag zien hoe je op twee verschillende manieren een wandplank stylen kunt.

Gewoon doen!

En tenslotte nog een tip die Nicolette Fox van een lezer kreeg: gewoon doen! Gooi je angsten overboord, maak van je plamuurmes je beste vriend en smeer een gat gewoon dicht als ie overbodig is. Vullen met een beetje plamuur, schuurpapiertje eroverheen, overschilderen met een klein kwastje en je ziet er niets meer van.

Shoppen in stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld 1: Weer verliefd op je huis, seizoen 11 aflevering 10, styling Marianne Luning, fotografie Barbara Kieboom | beeld 2: styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek