WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: robuuste keuken

Groots fan van een stevige maaltijd? Dan wil je dit in een robuuste keuken bereiden. Met materialen waar je u tegen zegt, statement-styling en donkere kleuren ontstaat een keuken die elke maaltijd aankan. We nemen een kijkje in de keuken van Edith om te ontdekken hoe zij er een solide én rustige ruime van maakte. 

Robuuste keuken | vtwonen 13-2020
Fornuis Miele. Vintage gouden kandelaar CataWiki. Vaas voor kookgerei, houten snijplanken, tafellamp en zwarte schaal Zara Home. Pepervaatje Maarten Baas via Valerie Objects, matroesjkapoppen Arket, zwarte snijplank Sissy-Boy. Raambekleding Japanese Blinds via Atelier ND Interior. Plafondlampen Serax.
Eetkamer | neutrale look | vtwonen 13-2020
Kalkverf Mykonos van Bauwerk Colour, plafondlampen Serax, kunst aan muur Alyssa Breid via Studio Yen. Eettafel Triomf van Woood, stoelen Christiaensen & Christiaensen, schaal en kan Zara Home, geurkaars L’Aimé. Raambekleding Japanese Blinds via Atelier ND Interior.

1. Dik aanrechtblad

Dik, dikker, dikst: een robuuste stijl vraagt om krachtige elementen waar niemand omheen kan. Edith koos voor een extra dik aanrechtblad, wat de keuken een wow-factor geeft. Doordat de kleur zo afsteekt tegen de keukenkasten, wordt het formaat nog eens extra benadrukt. 

2. Herhaling

Door hetzelfde materiaal voor het keukenblad en de spatwand te gebruiken, maakt de keuken een statement dat niet genegeerd kan worden. Tegels, marmer of hout: het sterke effect zit ’m in de herhaling van materiaal. 

3. Stoer

Een stoere keuken vraagt om grove keukenkasten. Maatwerk van hout? Creëer de juiste sfeer met niet spiegeltjeglad geschuurde fronten. Matte verf of een paar lagen donkere beits geven de kasten een ‘met mij valt niet te sollen’ uitstraling. 

4. Eenheid

In deze robuuste keuken, maar ook in de speelse kinderkamer hangt dezelfde raambekleding. Edith heeft voor elk raam in huis hetzelfde gehangen. Dat is niet alleen praktisch, want je hoeft maar één keer te kiezen, maar ook rustgevend. Ook al heeft elke ruimte z’n eigen aankleding, er heerst toch eenheid in het interieur doordat dit grote interieurelement overal hetzelfde is.

Meer keukeninspiratie? Kijk binnen in een moderne keuken met authentieke elementen.

Shop de stijl…

nog meer: styling