Lijnenspel
Hoe bescheiden ook, de felrode streep is een eyecatcher van jewelste. Leek de zachtgroene lambrisering nog een voorzichtige keus, het rood in combinatie met de okergele details in de vaas, stoel en kussens tillen de kamer naar een hoger niveau. In plaats van rood kun je ook kiezen voor felgeel of een fluorescerende tint, zolang het er maar uitknalt.
Knallen maar
Het diepe blauw van de lambrisering knalt eruit. Het schilderij speelt hierin een grote rol: alle gebruikte tinten in de ruimte komen subtiel terug in het kleurenpalet van het schilderij. Een prachtige match voor een interieur met pit!
Tips & tricks
Bij een bont kleurpalet is herhalen het toverwoord: het effect wordt het mooist (én rustigst) als de kleuren op verschillende plekken terugkomen. Niet alleen in verf, maar bijvoorbeeld ook in stoffen of keramiek.
Kleur gebruiken is vaak een kwestie van durven. Het hoeft natuurlijk niet allemaal meteen te knallen, kleur aanbrengen kan ook in etappes. Door steeds weer iets kleurrijks toe te voegen, kun je makkelijker doseren.
Een beperkt kleurpalet, met bijvoorbeeld maximaal 3 verschillende kleuren – eventueel met wat nuances in licht of donker – voorkomt dat het geheel rommelig of onrustig wordt.
Om je huis wat kleurrijker te maken, hoeven niet alle kleuren eruit te knallen. Eén enkele accentkleur is vaak al genoeg, aangevuld met kleuren met net wat minder pit.
Vlakverdeling
Geen opvallende kleureffecten, toch een verrassend kleurenspel. Dat komt vooral door de volgorde waarin de kleuren zijn gebruikt: de lichtste tint aan de onderkant, de donkere kleuren daarboven. De vlakken worden gescheiden door een diepblauwe band die door vorm en kleur alles in evenwicht brengt.
Bekijk hier 4 stylingtips met pasteltinten!
Bron: vtwonen 06-2019 | Stylist Fietje Bruijn | Fotograaf Jeroen van der Spek