WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tips voor de mooiste studentenkamer

Een nieuw schooljaar betekent voor veel studenten op kamers gaan. Al je spullen een plekje geven in een kleine ruimte is een kunst op zich, maar niet onmogelijk. Met deze tips maak jij van je studentenkamer een gezellige én opgeruimde plek. 

Opgeruimd staat netjes

Wist je dat een ordelijke werk- of studeeromgeving een boost geeft aan je prestaties? Zorg er daarom voor dat je niet wordt afgeleid door een overvloed aan accessoires en andere spullen. Kies voor een slim opbergsysteem waarin je in een kleine ruimte toch veel kwijt kunt. De manden van Vestbjerg zijn daarvoor ideaal: functioneel en nog mooi ook! Heb je enkele spulletjes die te kostbaar zijn om te verstoppen? De opbergdoosjes van Madam Stoltz doen ze alle eer aan.

Nog belangrijker dan een opgeruimde kamer is een overzichtelijke werkplek. Elimineer de spullen die je eigenlijk niet nodig hebt en beperk je tot de essentie: je computer, je schoolboeken en je stationery. Andere zaken zoals to do-lijstjes, kalenders, foto’s en uitnodigingen kun je kwijt op een memobord.

Nachtkastje slaapkamer studentenkamer

Licht en luchtig

Je kunt een kleine kamer ruimer laten lijken door lichte kleuren te gebruiken. Een laagje verf in het wit of een andere zachte kleur doet wonderen. Of ga voor een grafisch muurvlak, dat je schildert met een restje verf dat je misschien nog wel in huis hebt staan. Schenk ook aandacht aan de meubels: ga voor luchtige meubels in een fris kleurtje, zoals deze fijne draadstoelen van HKliving.

Verlicht je kamer goed, maar denk ook zeker aan warme sfeerverlichting. Je kamer zal ruimer lijken door het heldere licht en ’s avonds zorgt de sfeerverlichting voor een gezellige kamer. Nog een tip: hang een grote spiegel op de muur tegenover je raam. Die weerkaatst het licht én doet je kamer groter lijken. Mooie verlichting hoeft trouwens niet duur te zijn. Eglo ontwerpt prachtige verlichting voor een klein prijsje.

Op en top gezellig

Je studentenkamer krijgt meteen meer karakter als je een persoonlijke touch toevoegt. Ga op jacht naar tweedehands en unieke, vintage items die ook perfect binnen je studentenbudget passen.

Nog leuker dan spulletjes kopen is het om deze zelf te maken. Maak bijvoorbeeld een houten memobord als eyecatcher of kies voor een kleiner project door mandjes te maken van kippengaas. Voor wie niet helemaal bij nul wil beginnen, heeft Imakin verschillende toffe diy-pakketten samengesteld zodat je meteen aan de slag kunt. In no-time heb jij je eigen plantenhanger geknutseld!

Fotografie: Alexander van Berge

nog meer: Studentenkamer