Zo richt je een inloopkast slim in

beeld vtwonen Beeld

De droom van elke vrouw én man: een walk-in-closet. Je moet er de ruimte voor hebben, maar als je dat het geval is, dan is een inloopkast echt van toegevoegde waarde. Hoe kun je een inloopkast nu slim inrichten? Met de juiste indeling is de kamer praktisch, overzichtelijk en stijlvol.

Lees verder onder de advertentie

Ruimte voor inloopkast

Een inloopkast is het perfecte opbergsysteem voor kleding, schoenen en accessoires. Heel belangrijk bij het aanschaffen van een inloopkast zijn de grootte en de indeling van de kamer. Is het een enorme ruimte met hoog plafond? Of juist klein met een schuine wand? Er is veel om rekening mee te houden.

Heeft je kamer standaard afmetingen of heb je een beperkt budget, dan kun je met vaste, standaard kledingkasten de ruimte indelen. Heb je bijzondere wensen of wil je alle beschikbare ruimte zo goed mogelijk benutten? Dan is een inloopkast op maat een beter idee.

Standaard kledingkast

Ook met standaard kledingkasten en module kasten kun je zelf een walk-in-closet inrichten. Je bent misschien wat beperkter in je mogelijkheden, maar als je kamer geen hoekjes, hoge plafonds en schuine wanden heeft, dan kun je er prima mee uit de voeten. En ook bij standaard kasten en module systemen is er vaak nog veel mogelijk qua indeling.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Denk bij het inrichten van de inloopkast daarom goed na waar je behoeftes liggen. Wil je je kleding vooral ophangen of heb je juist veel legplanken nodig? Wil je je schoenen ook in de kast kwijt? En vergeet niet de lades op ooghoogte, daarin vind je vaak veel sneller wat je zocht.

Inloopkast op maat

Laat je een inloopkast op maat maken? Denk dan ook van te voren goed na of er meer ruimte nodig is voor hangkleding of voor kleding die je kunt opvouwen. Kies je voor planken met ruimte voor dozen voor accessoires als sjaals, hoeden en riemen en lades voor je ondergoed, sokken en dassen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Wanneer je zelf de kast kunt indelen, bedenk dan welke soort kleding of accessoires je graag voor het grijpen wilt hebben. En welke gedeeltes je graag open of juist dicht houdt. Kleding blijft mooier achter deuren, maar een paar vakken openhouden voor je mooste schoenen of tassen maakt de kast juist stijlvoller.

Zelf een inloopkast maken kan natuurlijk ook. Blogger Sophie van Galen vertelt hoe ze zelf een inbouwkast maakte mét twee linkerhanden en zónder enorm fortuin.

Lees verder onder de advertentie

Inloopkast met schuifdeuren

Om je kleding zo lang mogelijk mooi te houden (lees: stofvrij en ver weg van direct zonlicht) is het verstandig schuifdeuren te plaatsen. Dit kunnen glazen deuren zijn (het liefst wel verduisterend), maar bijvoorbeeld ook mooie houten deuren voor extra sfeer in de ruimte.

Shoppen voor de inloopkast…

Verlichting in de inloopkast

Minstens net zo belangrijk in een walk-in-closet is de juiste verlichting. Alle kleding, schoenen en andere accessoires moeten goed te zien zijn. Met spotjes zet je alle donkere hoeken van je inloopkast in de spotlights. Inbouwspots kun je mooi wegwerken in een plafond, om de ruimte op een subtiele manier te verlichten.

Lees verder onder de advertentie

Meer moois voor de inloopkast…

Bron: Foto 1: styling Marianne Luning, fotografie Barbara Kieboom, foto 2: styling en fotografie Rachel Terpstra, foto 3: styling Rikke Graff Juel, fotografie Anitta Behrendt, foto 4: styling en fotografie Sophie van Galen